Pelosi'den 'yerli terörist' benzetmesi!

donald trump
Pelosi'den 'yerli terörist' benzetmesi!

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, ABD Başkanı Donald Trump'ı sert sözlerle eleştirdi. Kongre binasına saldıran Trump destekçilerini, 'yerli terörist' olarak nitelendirerek "Bu isyancılar, Başkan'ın sözleriyle gönderilen yerli teröristler" dedi

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, Kongre binasında ABD Başkanı Donald Trump’ın azil sürecini tartışmak üzere başlatılan oturumda konuştu. Pelosi, ABD Başkanı Trump’ı sert sözlerle eleştirerek, geçen hafta Kongre binasına saldıran kişileri ‘yerli terörist’ olarak nitelendirdi.

Pelosi, “Bu isyancılar vatansever değildi. Onlar, karşılanması ve yönetilmesi gereken bir politik tabanın parçası değillerdi. Onlar yerli teröristlerdi ve adalet hüküm sürmeli. Ama bunlar aniden ortaya çıkmadılar. Buraya gönderildiler, buraya Başkan tarafından kışkırtıcı sözlerle gönderildiler. Kelimeler önemlidir. Gerçek önemlidir. Sorumluluk önemlidir” dedi.

ABD’de Başkan Donald Trump’ı azletmeye yönelik başlayan oturumda oy verme işlemi devam ediyor. Geçen hafta Washington DC’de Trump destekçilerinin Kongre binasına saldırmasının ardından alınan kararla toplanan Temsilciler Meclisi, Trump’ı azletmeye yönelik yeterli oy sayısına ulaştı. Yapılan oylamada şu ana kadar 217 senatör, azletme lehine oy kullanırken, 192 senatör ise aleyhte oy kullandı.

Kaynak: DHA

Nancy Pelosi