Otobüse binip, yılanı maske olarak kullandı

İngiltere
Otobüse binip, yılanı maske olarak kullandı

İngiltere'nin Manchester şehrinde otobüse binen bir kişi, yılanı yüzüne maske gibi sararak kullanınca şaşkınlık yarattı

İngiltere'nin Manchester şehrindeki Swinton bölgesinde bir erkek, boynuna doladığı yılanı maske gibi kullanarak otobüse bindi. Kimliğinin açıklanmasını istemeyen görgü tanığı bir yolcu, "Çok eğlenceliydi. Yılanın korkuluklar üzerinde süründüğünü görene kadar şahsın garip bir maske taktığını düşünmüştüm ve yılan ise diğer yolcuları hiç rahatsız etmedi" ifadelerini kullandı.

Bölge Ulaştırma Sözcüsü yaptığı açıklamada, "Devlet tarafından yapılan açıklamada yüzü korumak için tıbbi maskenin zorunlu olmadığını ve yolcuların kendi maskelerini üretebileceğini veya bandana, atkı gibi uygun kıyafetleri kullanabileceklerini açıkça belirtiliyor. Ancak bu açıklamanın yılan derisi kullanmaya izin verdiğini düşünmüyoruz, özellikle deri halen yılanın üzerindeyken" dedi. 

İNGİLTERE'DE YENİ KISITLAMALAR GELDİ

İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, İngiliz Parlamentosunda yaptığı konuşmada, Kovid-19'la mücadelenin hala yoğun şekilde devam ettiğini ve yerel kısıtlamaların salgının yayılmasını önlemede "hayati öneme" sahip olduğunu söyledi.

Ülkenin kuzeyinde vaka sayılarındaki artışın ciddi seviyelere ulaştığını aktaran Hancock, yarından itibaren Northumberland, Kuzey ve Güney Tyneside, Newcastle-upon-Tyne, Gateshead, Sunderland ve Durham'da yeni kısıtlamaların uygulanmaya başlayacağını belirtti.

Hancock, kısıtlamalar kapsamında bu bölgelerde yaşayanların hane halkı dışındakilerle sosyalleşmesinin yasaklanacağı, yeme ve içme sektörünün masada müşteri kabul edemeyeceği ve eğlence sektörü mekanlarının saat 22.00'den sonra kapalı olacağı bilgisini paylaştı.

Avrupa'da Kovid-19'dan en fazla ölümün görüldüğü İngiltere'de vaka sayısı ağustos ayından itibaren yükselişe geçmişti. Ülkede 27 Haziran-8 Ağustos tarihlerinde 1000’in altında görülen günlük ortalama yeni vaka sayısı son 1 haftada günlük ortalama 3 bin oldu.

Ülkede artan vakalar karşısında 14 Eylül'den itibaren 6'dan fazla kişinin bir araya gelmesi yasaklanmıştı.

 

Kaynak: Haber Global TV

İngiltere Manchester maske yılan