İngilizler yasak öncesi 'partileyerek' kural tanımadı!

İngilizler yasak öncesi 'partileyerek' kural tanımadı!

İngiltere'de son zamanlarda artış gösteren koronavirüs vakaları sebebiyle yeni önlemler alındı. 6 kişinin bir araya gelmesinin yasaklanmasından hemen önce İngilizler Londra sokaklarını doldurdu

Geçtiğimiz gün 107 günde görülen en yüksek günlük vaka sayısının kaydedildiği İngiltere'de salgının yeniden yükselişe geçmesiyle hükümet bazı bölgelerde kısıtlamaları artırma kararı aldı.

14 Eylül Pazartesi gününden itibaren 6'dan fazla kişinin bir araya gelmesi yasaklanacağı duyurulmuştu. Kısıtlamaların uygulanmaya başlamasından hemen önce İngilizler, Londra sokaklarını doldurdu. Sosyal mesafe ve maske gibi önlemlere dikkat etmedikleri görülen kalabalıkların koronavirüsü hiçe sayarak eğlenceyi sokak partisine çevirdikleri dikkatlerden kaçmadı. 

10 BİN STERLİN CEZA

İngiltere'nin öğrenci kenti Lenton'da korona kısıtlamalarını ihlal ederek 50 kişilik ev partisi veren 19 yaşındaki bir gence 10 bin sterlin (yaklaşık 95 bin 600 TL) para cezası kesildi. 

Nottingham Üniversitesi’nin yakınlarında, öğrencilerin yaşadığı bir bölgede düzenlenen partiyi komşuların ihbar ettiği belirtildi. İngiliz basını, eve saat 19.00’dan sonra taksilerle ve yürüyerek çok sayıda öğrencinin geldiğini, gençlerin komşuların uyarısına rağmen partiye devam ettiğini ve ev sahibinin polisi başta içeri almamak için direndiğini yazdı.

Polis, "Bu parti, ev sahibinin kimseyi umursamadığının açık örneği. Elimizdeki tüm yetkiyi kullandık" açıklaması yaptı.

İngilizler yasak öncesi 'partileyerek' kural tanımadı! - Resim : 2

6'DAN FAZLA KİŞİNİN BİR ARAYA GELMESİ YASAKLANDI

14 Eylül Pazartesi gününden itibaren 6'dan fazla kişinin bir araya gelmesi yasaklandı. Okul, işyeri, düğün ve cenazeler yasak kapsamına girmezken, kurallara uymayanlar 100 ila 3 bin 200 sterline kadar para cezasına çarptırılacak.

Sağlık Bakanı Matt Hancock, "İnsanların durumun ciddiyetini anlaması, virüse karşı geçşek davranmaması açısından kuralları sertleştirmemiz gerekiyordu. Tabii ki bu kurallar insan hayatını korumak için" ifadelerini kullandı. 

YASAK PROTESTO EDİLDİ

StandUpX önlem ve aşı karşıtı grup, yasağa rağmen başkent Londra'daki Parlamento Meydanında bir araya geldi. Yaklaşık 20 kişinin katıldığı eylemin başında polis uyarıda bulundu. 

Yapılan konuşmalarda salgın kapsamında alınan önlemlerin hem gereksiz olduğu hem de özgürlükleri sınırlandırdığı iddia edildi. Eylemciler, hükümetten önlemleri geri almasını istedi.

Grup üyeleri, daha sonra yaklaşık 300 metre uzaklıktaki Başbakanlık ofisi 10 Numara'ya yürüdü. Burada "6 kişi kuralını kabul etmiyoruz" şeklinde slogan atan eylemciler, polisin uyarısının ardından yolun karşısına geçerek protestolarını sürdürdü. Grubun geçen ay düzenlediği gösteriye, binlerce kişi katılmıştı.

 

Kaynak: Haber Global TV

İngiltere koronavirüs sokak partisi