Olimpiyatlarda Fransız usulü çifte standart: Şampiyon judocu Haydarov'un Azerbaycan bayrağı açması engellendi

Haber Merkezi
2024 Paris Olimpiyatları Azerbaycan Dünya haberleri

Fransa'nın dış politikada izlediği çifte standart yaklaşımı, Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları'na bile yansıdı. Azerbaycanlı judocu Hidayet Haydarov, altın madalya sevincini Azerbaycan bayrağıyla kutlayacaktı, ama yetkililer bunu engellemeye çalıştı.

Azerbaycanlı judocu Hidayet Haydarov, Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları'nda ülkesine büyük gurur yaşattı. Final müsabakasında Fransız rakibini yenip, altın madalya kazandı. Ama olimpiyat şampiyonluğunu kutlama heyecanı skandalla gölgelendi. Salondaki yetkililer, Haydarov'un Azerbaycan bayrağı açmasını engellemek istedi. Oysa böyle bir yasak yoktu.

Skandal tutumdan Kazak sporcu da nasibini aldı. Diğer yarışmacılara aynı tavrın sergilenmemesiyse dikkat çekti. Amerikalı sporcular, bayraklarını rahatça açıp kutlama yapabildi. Japonlar ve başka milletler de. Ayrımcı tutum büyük tepki çekti.

Fransa, Karabağ başta olmak üzere birçok konuda uyguladığı çifte standart yaklaşımını olimpiyatlara da bulaştırmak, olimpiyat ruhunu zedelemekle eleştiriliyor. Sosyal medya kullanıcıları "Amerikalı sporcuların sahip olduğu haklar Müslüman Türk ülkeleri olan Azerbaycan ve Kazakistan için neden geçerli değil" diye soruyor.