Olağandışı Putin! Kalabalığa karıştı, destekçileriyle selamlaştı

Wagner Vladimir Putin Rusya

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Wagner isyanının ardından, halkın kendisine olan desteğini kanıtlamak için Dağıstan'daki bir etkinliğe katıldı. Putin, burada kalabalığa karıştı, insanlarla tokalaştı ve bir kız çocuğunun başına öpücükler kondurdu.

Rusya’da Wagner krizinin yankıları sürerken Devlet Başkanı Vladimir Putin, kalabalığa karışarak destekçileriyle selamlaştı. Rusya’ya bağlı özerk cumhuriyet Dağıstan’a gelerek tarihi şehir Derbent’te Cuma Camii’ni ziyaret eden Putin'in görüntüleri, Kremlin tarafından basına servis edildi. 

Olağandışı Putin! Kalabalığa karıştı, destekçileriyle selamlaştı - Resim : 1

Destekçileriyle bir araya gelen Putin, vatandaşlarla el sıkıştı, fotoğraf çektirdi. İngiltere merkezli The Guardian gazetesi, Putin’in ziyaretini ‘alışılmışın dışında bir olay’ sözleriyle nitelendirdi.

Olağandışı Putin! Kalabalığa karıştı, destekçileriyle selamlaştı - Resim : 2

Öte yandan, Wagner isyanının patlak vermesinin ardından birçok kez halka sesleniş konuşması yapan Putin’in kalabalıkla bir araya gelmesi, The Guardian tarafından 'imajını toparlama çabası’ olarak yorumlandı.

Olağandışı Putin! Kalabalığa karıştı, destekçileriyle selamlaştı - Resim : 3Putin’in insanlarla çok daha samimi bir etkileşim içinde olması yeni bir tartışmayı da beraberinde getirdi. Bazı uzmanlar, Putin’in Dağıstan’da dublör kullandığını iddia etti. 

İngiliz medyasına konuşan ve uzun süredir Moskova’da görev yapan bir diplomat, “Sadece tek bir Putin olduğunu düşünmek imkansızlaşıyor. Birçok Putin var ve bunlar gerçekten birbirine benziyor. Fakat bazıları daha farklı davranıyor. Dağıstan’da halkın arasına giren Putin, geleneksel Putin’den çok daha farklı davranıyor” yorumunu yaptı.

 

 

Kaynak: Haber Global TV

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Wagner isyanı Dağıstan