New York Valisi Andrew Cuomo özür diledi!

ABD
New York Valisi Andrew Cuomo özür diledi!

ABD'de New York Valisi Andrew Cuomo, eski danışmanı iki kadının kendisine yönelttiği cinsel taciz suçlamalarından dolayı özür diledi. Cuomo, "Herhangi birinin böyle düşünmesine neden olduğum için gerçekten üzgünüm" dedi.

ABD'de New York Valisi Andrew Cuomo, eski danışmanının ardından bir başka eski danışmanı tarafından daha cinsel tacizle suçlanmış, kısa süre içinde ikinci cinsel taciz suçlamasıyla karşı karşıya kalmıştı. O iddiaların ardından Vali Cuomo, iki kadının kendisine yönelttiği cinsel taciz suçlamalarından dolayı yazılı bir açıklamada bulundu. Andrew Cuomo, yaptığı açıklamada, "Söylediğim bazı şeylerin istenmeyen bir flört olarak yanlış yorumlandığını kabul ediyorum. Herhangi birinin böyle düşünmesine neden olduğum için gerçekten üzgünüm." ifadelerini kullandı.

İNSANLARA HAYATLARIYLA İLGİLİ ŞAKA YAPMAYI SEVİYOR

Etrafındaki insanlara bireysel hayatlarıyla ilgili şaka yapmayı sevdiğini belirten Cuomo, ancak pozisyonundan dolayı şimdi daha hassas ve mesafeli yaklaşması gerektiğini anladığını kaydetti. Cuomo, ayrıca iddiaların araştırılması için bağımsız inceleme yapılması çağrısında bulundu.

OLAY İNTERNET SİTESİNDEKİ MAKALEDE ORTAYA ÇIKTI

Vali Cuomo'un eski danışmanı Lindsey Boylan, 24 Şubat 2021'de "Medium" adlı internet sitesinde yayımladığı makalede, Vali Cuomo'nun 2018'de ofisinde kendisine uygunsuz davranışta bulunduğunu iddia etmişti. New York Times'a 27 Şubat'ta açıklama yapan Cuomo'nun eski danışmanlarından 25 yaşındaki Charlotte Bennett de 63 yaşındaki valinin geçen baharda kendisine cinsel içerikli bazı sorular sorduğunu öne sürmüştü.

Kaynak: AA

ABD New york Andrew Cuomo cinsel taciz iddiası