New York Times'tan videolu iddia: Ukrayna uçağı füzeyle böyle vuruldu

New York Times, bu görüntülerin İran'da düşen Ukrayna uçağının düşürülme anı olduğunu öne sürdü!

Salı gecesi İran'ın Irak'taki ABD üslerini vurdu. Aynı gece sabaha karşı Ukrayna'ya ait bir yolcu uçağı Tahran'dan havalandıktan dakikalar sonra düştü. Kazada mürettebat da dahil 176 kişi hayatını kaybetti. Uçağın İran'ın fırlattığı füzelerden birinin isabet etmesi sonucu düştüğü iddia edildi. İran iddiaları reddetti ama Amerikan New York Times gazetesi uçağın vurulma anına ait olduğunu iddia ettiği görüntüleri paylaştı.

İRAN'DAN UKRAYNA UÇAĞININ FÜZEYLE DÜŞÜRÜLDÜ İDDİASINA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Haberde füzenin Ukrayna uçağına isabet etmesinin ardından uçakta küçük bir patlama yaşandığı ve uçağın kısa bir süre uçtuktan sonra havalimanına dönüş yaparken alev alarak düştüğü kaydedildi.

KANADA: ELİMİZDE KANITLAR VAR

Düşen uçakta 63 vatandaşını kaybeden Kanada Başbakanı Trudeau, akşam üzeri kameraların karşısına geçerek düşen uçakla ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Trudeau, “Birden fazla kaynaktan aldığımız istihbaratlar var. İstihbarat bilgilerine göre uçak İran’ın hava savunma füzesiyle vurularak düşürülmüş. Olay kasıtlı olarak gerçekleştirilmemiş olabilir” demişti.  Trudeau, net bir karara varmak için henüz erken olduğunu belirttiği açıklamasında Kanadalı uzmanların olayda hayatını kaybedenlerin ailelerine yardım edebilmesi için İran’a iş birliği çağrısında bulunmuştu.

KANADA BAŞBAKANI'NDAN İRAN'DA DÜŞEN UÇAKLA İLGİLİ FLAŞ AÇIKLAMA

İNGİLTERE: FÜZE NEDENİYLE DÜŞTÜĞÜNE DAİR BULGULAR VAR

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Ukrayna uçağının İran füzesi nedeniyle düştüğüne dair bulguların olduğunu açıklamıştı. İngilizler uçakla ilgili ellerinde bulunan raporların endişe verici olduğunu belirterek şeffaf bir soruşturma süreci yaşanması çağrısında bulunmuştu.

TRUMP: KÖTÜ BİR ŞEY OLDUĞUNA DAİR HİSSİYATIM VAR

ABD Başkanı Donald Trump ise “Biri bir hata yapmış olabilir. Kötü bir şey olduğuna yönelik bir hissiyatım var” diyerek uçağın İran ordusu tarafından düşürülmüş olabileceğini ima etmişti.

İran Hükümet Sözcüsü Ali Rebii, “Ukrayna uçağının vurulduğuna dair haberler, Tahran’a karşı psikolojik bir savaştır” ifadesini kullanmıştı. İran Sivil Havacılık Kurumu Kaza İnceleme Komisyonu Başkanı Hasan Rızayifer de, düşen uçağın vurulmadığına dair delillerin bulunduğunu ve İran’ın gerektiğinde belgeleri paylaşmaya hazır olduğunu söylemişti.

ukrayna İran Ukrayna uçağı