Nevada çölünde yansıtıcı bir dikili blok bulundu

AJANS BİZİM
ABD Dünya haberleri
Nevada çölünde yansıtıcı bir dikili blok bulundu

Las Vegas polisi tarafından Nevada çölünde gizemli bir yansıtıcı metal blok keşfedildi.

Polis, buluntunun görüntüsünü sosyal ağlarda paylaştı ve yekpare parçanın Las Vegas vadisinin kuzeyindeki bir tepe olan Gass Peak yakınlarındaki bir yürüyüş parkurunda keşfedildiğini belirtti.

Polis, paylaşımında, "İnsanlar doğa yürüyüşüne çıktıklarında pek çok garip şeyle karşılaşıyoruz; hava koşullarına hazırlıklı olmamak, yeterince su getirmemek gibi... ama bir de şuna bakın!" diye yazdı. Las Vegas polisi, monolitin kendi kurtarma ve arama ekipleri tarafından bulunduğunu, ancak cismin oraya nasıl geldiğini bilmediklerini aktardı.

Sosyal ağlarda paylaşılan fotoğraflarda, doğanın ortasında bulunan dikdörtgen şeklindeki nesne, parıldayan yüzeyleriyle çevresindeki manzarayı yansıtıyor.

BU İLK DEĞİL

Bu, benzer bir monolitin ABD’de gizemli bir şekilde ortaya çıktığı ilk olay değil. Amerikan medya kuruluşu ABC News'e göre, Aralık 2020'de Las Vegas'ın merkezinde, Fremont Street Experience'ın tentesinin altında metal bir dikilitaş ortaya çıktı. 

Görünüşte aynı olan bir monolit de Kasım 2020'de Utah'ın uzak bir bölgesinde keşfedildi ve birkaç gün sonra ortadan kayboldu.

Romanya'da da metal bir monolit ortaya çıktı ve kimse nereden geldiğini bilmeden ortadan kayboldu. Diğer Avrupa ülkeleri de bu benzer gizemli blokun bir görünüp bir kaybolduğuna tanık olmuştu.

Bu keşifler internette viral oldu ve birçok internet kullanıcısı Stanley Kubrick'in bilim kurgu klasiği 2001: A Space Odyssey filmindeki ve Arthur C. Clarke'ın bir romanındaki dünya dışı monolitlerle benzerliklere dikkat çekti. 

New Mexico merkezli "En Ünlü Sanatçı" adlı bir kuruluş, Utah'taki yapının sorumluluğunu üstlendi, ancak Avrupa'da keşfedilen nesnelerin sorumluluğunu üstlenen çıkmadı.