Netanyahu, Rusya'nın geliştirdiği Covid-19 aşısını almak için Putin ile görüştü

Vladimir Putin İsrail koronavirüs
Netanyahu, Rusya'nın geliştirdiği Covid-19 aşısını almak için Putin ile görüştü

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Rusya'nın koronavirüse karşı geliştirdiği "Sputnik V" isimli aşıyı almak için Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüştü.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, koronavirüsle ilgili basın toplantısı düzenledi. Netanyahu yaptığı açıklamada, Rusya'nın korona virüse karşı geliştirdiği "Sputnik V" isimli aşıyı almak için Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüştüğünü belirterek, "Rusya'nın ‘Sputnik V’ aşısını elde etmek için Putin ile görüştüm" dedi.

Netanyahu, Moderna’nın da aşı denemelerindeki başarısına dikkat çekerek, "Bütün bunlar bugünden yarına olmayacak, ancak bu yıllar sonra değil, aylar sonra olacak. Dolayısıyla tünelin sonundaki ışığı zaten görüyoruz" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Başbakan Netanyahu, 3 gün önce yaptığı açıklamada ABD'li ilaç şirketi Pfizer'in koronavirüse karşı geliştirmekte olduğu potansiyel aşıyı satın almak için anlaşma imzaladıklarını ve Ocak ayının başından itibaren aşının ülkeye getirilmeye başlayacağını duyurmuştu.

Dünyanın tescil edilen ilk koronavirüs aşısı olan Sputnik V'nin klinik deneyleri gelecek hafta Hindistan'da başlayacağı açıklandı. Şimdiye kadar 180'den fazla gönüllünün kaydolduğu çalışmalara insan üzerindeki klinik deneyleri önümüzdeki hafta başlayacak.

Koronavirüs salgınına karşı sevindirici bir haberde Rusya'dan geldi. Pfizer/BioNTech aşısının yüzde 90 oranında başarı elde ettiğinin açıklanmasından sonra Rusya'da "Sputnik V aşısı yüzde 92 oranında başarılı" olduğunu duyurdu.

 

Kaynak: İHA

Binyamin Netanyahu Rusya İsrail koronavirüs Sputnik V Vladimir Putin