Netanyahu devri kapandı, İsrail'de yeni hükümet aile fotoğrafı çektirdi

Netanyahu devri kapandı, İsrail'de yeni hükümet aile fotoğrafı çektirdi

İsrail'de 12 yıllık Binyamin Netanyahu döneminin sona ermesinin ardından güvenoyu alan hükümet, Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin'in Kudüs'te bulunan resmi konutunda bir araya gelerek aile fotoğrafı çektirdi.

İsrail’de Yamina Partisi lideri Naftali Bennett ve Yesh Atid Partisi lideri Yair Lapid öncülüğündeki koalisyon hükümetinin, dün İsrail Parlamentosu’nda (Knesset) güvenoyu almasıyla 12 yıllık Binyamin Netanyahu dönemi sona ermişti.

Yeni hükümette görev alan Bakanlar, bugün Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin’in Kudüs’te bulunan resmi konutunda aile fotoğrafı için bir araya geldi. Çekim sırasında Reuven Rivlin, İsrail’de Yamina Partisi lideri Naftali Bennett ve Yesh Atid Partisi lideri Yair Lapid ile tokalaştı.

NETANYAHU DÖNEMİ SONA ERDİ

İsrail'de Gelecek Var lideri Yair Lapid ve Yamina lideri Naftali Bennett öncülüğünde kurulan koalisyon hükümeti, dün akşam Mecliste yapılan oylamada güvenoyu almıştı. Lapid-Bennett koalisyonunun güvenoyu almasıyla Netanyahu 12 yıldır oturduğu başbakanlık koltuğunu kaybetmişti.

İSRAİLLİLER NETANYAHU'NUN GİDİŞİNİ KUTLADI

İsrailliler, 12 yılı aşkın süredir aralıksız başbakanlık yapan Binyamin Netanyahu döneminin sonra ermesini kutladı. Binlerce İsrailli, Gelecek Var ve Yamina partilerinin öncülüğünde kurulan koalisyonun Mecliste güven oyu almasının ardından Tel Aviv’deki Rabin Meydanı'nda toplandı. İsrail bayrakları taşıyan kalabalık, sık sık "Bu ülke bizim, Netanyahu gitti", "Netanyahu hapse" sloganları attı. Kutlamanın yapıldığı alana Netanyahu’nun fotoğrafı asılı "suç bakanı" yazılı pankart da asıldı.Rabin Meydanı'nda kutlama yapan İsrailliler, daha sonra Tel Aviv’de Habima Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Meydana ulaşan İsrailliler gece geç saatlere kadar burada da kutlamalarına devam etti.

BUGÜN GÖREVİNİ BENNETT'E DEVREDECEK

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun bugün görevi Naftali Bennett'e devredeceği bildirildi. Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Netanyahu ile Bennett'in pazartesi Batı Kudüs'teki Başbakanlık ofisinde bir araya geleceği belirtildi. Görüşmeye ilişkin daha fazla bilgi verilmedi.

İsrail basınından yer alan haberlerde ise görüşmede Netanyahu'nun görevi Bennett'e devredileceği ancak Başbakanlıkta resmi bir devir teslim töreni yapılmayacağı ifade edildi.

Kaynak: Haber Global TV

İsrail Binyamin Netanyahu Reuven Rivlin