Netanyahu 'Boris'leri karıştırdı!

Geçtiğimiz günlerde İngiltere Başbakanı Boris Johnson, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile bir araya gelmişti. Netanyahu, Londra'ya yaptığı ziyaret hakkında bilgi verirken Boris Johnson'un adını karıştırdı

Haftalık bakanlar kurulu toplantısında Londra'ya yaptığı ziyaret hakkında bilgi veren Binyamin Netanyahu, "Londra'da İngiltere Başbakanı Boris Yeltsin ve ABD Savunma Bakanı'yla yararlı görüşmeler yaptım" diyerek isimleri karıştırdı. 

Yanındakilerin uyarısıyla hatasını düzelten Netanyahu, "Dinleyip dinlemediğinizi görmek için böyle dedim" diyerek espri yaptı.

Eski Rusya lideri Yeltsin 2007'de ölmüştü. İsrail Hükümeti'nin resmi internet sitesinde görüntüler montajlanarak yayımlandı ve Netanyahu'nun bu gafına yer verilmedi.

NETANYAHU-JOHNSON GÖRÜŞMESİ

Johnson ile Netanyahu'nun görüşmesinde, iki ülkenin ticaret, istihbarat, güvenlik ve kültür alanlarındaki işbirliklerine bağlılıkları teyit edilmiş, liderler, İran'ın nükleer silah elde etmesinin ve bölgedeki "istikrarı bozucu davranışlarının" önlenmesi gereğinde görüş birliğine varırken, Johnson, sorunların diplomatik çözümüne ve diyaloğa duyulan ihtiyaca vurgu yapmıştı. 

Orta Doğu Barış Süreci'nin de ele alındığı görüşmede Johnson, ABD yönetiminin "tarafların meşru kaygılarını giderecek, yaşayabilir bir İsrail-Filistin barış anlaşmasına ilişkin" teklifinin ayrıntılarını görmeyi beklediğini dile getirmişti. 


Boris Johnson Binyamin Netanyahu Boris Yeltsin