Netanyahu başbakanlık rezidansını boşalttı

İsrail
Netanyahu başbakanlık rezidansını boşalttı

Naftali Bennett'in İsrail'in yeni başbakanı olmasının ardından eski İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, koltuğunu kaybettikten yaklaşık 1 ay sonra başbakanlık rezidansından taşındı

Netanyahu'nun ailesinin basın ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Netanyahu ve ailesinin bu sabah erken saatlerde Batı Kudüs'teki başbakanlık rezidansını boşalttığı belirtildi.

İsrail'de en uzun süre başbakanlık koltuğunda oturan Netanyahu ve ailesi 12 yıl boyunca Batı Kudüs'ün Balfour Caddesi'ndeki rezidansta ikamet etmişti.

Balfour'daki rezidans, son aylarda hakkındaki yolsuzluk iddiaları nedeniyle Netanyahu'nun istifasını isteyenlerin gösterilerine sahne olmuştu.

Başbakan Naftali Bennett'in liderliğinde kurulan koalisyon hükümetinin 13 Haziran'da Meclis'te güven oyu almasının ardından Netanyahu 12 yıl aradan sonra koltuğunu kaybetmişti.

NETANYAHU DÖNEMİ SONA ERDİ

İsrail'de Gelecek Var lideri Yair Lapid ve Yamina lideri Naftali Bennett öncülüğünde kurulan koalisyon hükümeti, dün akşam Mecliste yapılan oylamada güvenoyu almıştı. Lapid-Bennett koalisyonunun güvenoyu almasıyla Netanyahu 12 yıldır oturduğu başbakanlık koltuğunu kaybetmişti.

NETANYAHU ALKIŞLAMADI

İsrail'de Haziran ayında yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sandıktan zaferle çıkan Isaac Herzog için İsrail Parlamentosunda (Knesset) yemin töreni düzenlenmiş, eski İsrail Cumhurbaşkanı Chaim Herzog’un oğlu, ülkenin 11. Cumhurbaşkanı olarak yemin etmişti.

Görevini Herzog’a devreden Rivlin, 2014 yılından bu yana oturduğu koltuğa yaptığı konuşma ile veda ederken, Rivlin’i konuşmasının sonunda tüm Knesset üyeleri ayağa kalkarak 1 dakika boyunca alkışlarken, eski İsrail Başbakanı ve yeni muhalefet lideri Binyamin Netanyahu'nun ise Rivlin'i alkışlamadığı görülmüştü.

 

Kaynak: AA

İsrail Binyamin Netanyahu