NATO'dan mutabakat sonrası ilk açıklama!

NATO'dan mutabakat sonrası ilk açıklama!

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, "Türkiye-Rusya anlaşmasının sonucu hakkında yorum yapmak için henüz erken" açıklamasında bulundu

NATO Genel Sekreteri, "Suriye'nin kuzeyinde çatışmalar durdu, bunu ABD-Türkiye anlaşmasına bağlayabiliriz" derken, dün Soçi'de varılan mutabakata ilişkin açıklama yapmak için henüz erken olduğunu vurguladı. 

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye'nin ABD ile anlaşması üzerine kuzeydoğu Suriye'de ara verdiği ateşkesin Suriye'de siyasi bir çözümü için temel teşkil ettiğini belirtti ancak Rusya ile Türkiye arasındaki anlaşmaya ilişkin açıklama yapmadı.

Stoltenberg NATO savunma bakanlarının NATO genel merkezinde Suriye konusunu ele alacakları görüşmelerden bir gün önce düzenlediği basın toplantısında, "Siyasi bir çözüme doğru ilerlemenin mümkün olduğunu gördük. İlk şart çatışmayı durdurmak" dedi.  

Stoltenberg "O zaman ilerlemeliyiz, buradan hareketle Suriye'de gerçek, müzakere edilen siyasi çözüm bulabiliriz" dedi ve Soçi'deki Rusya ile Türkiye arasındaki anlaşma sonucunun ne olacağından bahsetmek için henüz çok erken olduğunu söyledi. 


son dakika son dakika haber NATO Stoltenberg