NATO Zirvesi'nde dikkat çeken anlar! Liderlerin beden dili neyi anlatıyor? Uzmanı açıkladı

Dünya haberleri NATO Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Litvanya'daki NATO Zirvesi son yılların en kritik görüşmelerine ev sahipliği yaptı. Peki liderlerin vücut dilleri ne söyledi?

Kritik zirveye girişlerden, ayak üstü sohbetlere, aile pozundan, ikili görüşmelere
liderlerin kameralara yansıyan görüntüleri birçok ipucuya da işaret etti.

Litvanya'daki liderler zirvesinin en önemli konuları Ukrayna'nın üyeliği ve İsveç'in NATO'ya katılımıydı. Nitekim Türkiye toplantıda tutumu en merak edilen ülke oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı özellikle Biden, Macron ve Miçotakis ile olan ikili görüşmelerdeki beden dili ise tüm dikkatleri topladı...

Erdoğan'ın ABD Başkanı Biden'la görüşmesi sonrası ABD ile yeni bir sayfa mı açılıyor sorusu akıllara gelmişti. Peki beden dilleri ne diyor?

Profil Tanımlama Uzmanı Ahmet Akca, "Oturdukları zaman ki kareye baktığıızda burada şunu görüyoruz iki tarafta rahat ikisininde 45 derecelik açıyla oturduğu bu da bizim burada uzlaşma amacıyla olduğumuzu pozitif gösteren açıdır." diye konuştu.

Erdoğan'ın diplomasi mesaisinde Fransa Başbakanı Emanuel Macron 'da vardı...

Macron'un beden diline ilişkin Akca, "Macron yine bir üstünlük kurma çabasında nerede Cumhurbaşkanı'nın dirseğine bicepsine temas, üstünlük kurma çabasıdır. Tokalaşmasa tabi Cumhurbaşkanı bu jestin altında kalmıyor karşının elinin üstüne elini koyarak cevap veriyor. Oturmada ise Macron'da endişe çizgilerini görüyoruz bu da stres, sürekli ayağını sallıyor olması stresli olduğu işareti" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile görüşmesinde ise Miçotakis'in stresli olduğu gözlendi...

Akca, Miçotakis'in beden diline ilişkin "Miçotakis elini kısa tutarak üstünlük kurma çabasında, bu eli ne taraf kısa tutuyorsa onun üstünlüğü karşı tarafa veriyor algısı söz konusudur özellikle oturuşta Miçotakis'in ellerinin kenetli olduğu hali bu da stres göstergesi işleriz ayakları farklı noktalara bakıyor." yorumunda bulundu.

Erdoğan'ın Almanya Şansölyesi Olaf Scholz ile görüşmesinde ise Scholz'ün tokalaşırken ki üstünlük kurma çabasının boşa gittiği görüldü.

Scholz'ün beden diline ilişkin ise Akca, "Özellikle Scholz şunu yapmaya çalışıyor üstünlük kurma ve tepede tutma yapıyor söz konusu Cumhurbaşkanımız daha fazla alan kaplayarak eliyle bunu baskılamaya çalışıyor, burada aslında bir güç gösterisi söz konusu" değerlendirmesinde bulundu.

Erdoğan'ın görüştüğü bir diğer liderde İtalya başbakanı Giorgia Meloni... 

Meloni için ise Akca, "Oturma durumunda Meloni hanımın bacaklarında sarma yaptığını görüyoruz daha çok stres Cumhurbaşkanı'nı işaret ediyor. Cumhurbaşkanımız, Meloni'ye dönük yani ben, seninle ilgiliyim bu konuda konuşabiliriz, uzlaşma verisi olarak karşımıza çıkıyor" diye konuştu.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski'nin liderler arasındaki yalnız ve sıkıntılı duruşunun yanı sıra
Zirve'ye katılırken yüzünün güldüğü ancak toplantı sonrası yemeğe geçerken stresli olduğu değerlendirildi. 

Akca, "Zelenski'nin yüzündeki stres ifadesi, baktığı açıyı doğru yönlendirirsek Macron'a dair bir öfke var, eşil durumuna baktığımızda ise burada bir stresi kendinde kontrol etme durumu var. Kendi kendini sakinleştiriyor da diyebiliriz" ifadelerini kullandı.

İsveç Başbakanı Kristersson'un da sık sık sohbetlere dahil olmaya çalıştığı görüldü...

 

 

 

Kaynak: Haber Global TV

Litvanya NATO Zirvesi beden dili uzman