NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: Putin'in açıklamaları tehlikeli ve sorumsuzca

Dünya haberleri NATO Rusya
NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: Putin'in açıklamaları tehlikeli ve sorumsuzca

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Putin'in açıklamaları için 'tehlikeli ve sorumsuzca' yorumunu yaptı. Stoltenberg, nükleer savaş tehdidi konusunda da mesajlar verdi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Putin'in ülkesinde kısmi seferberliği ilan ettiği açıklamaya ilişkin değerlendirmeler yaptı.

"Nükleer savaş olmamalı" diyen Stoltenberg, "Putin'in kısmi seferberlik kararı tehlikeli ve sorumsuzca. NATO, Moskova'nın nükleer silah kullanımının ciddiyeti konusunda hiçbir şeyi yanlış anlamadığından emin olacak. Şu ana kadar Rusya'nın nükleer duruşunda bir değişiklik görmedik. Putin'in açıklaması tansiyonu yükselten cinstendi ama sürpriz olmadı. Konuşması savaşın istediği gibi gitmediğinin göstergesi. Putin, Ukrayna'yı doğru hesaplayamadı, büyük bir hata yaptı. Daha fazla asker gönderimi Ukrayna'daki çatışmaları artırır. Rus güçleri kötü teçhizata sahip ve düzgün bir komuta zincirine sahip değiller" dedi.

Stoltenberg, NATO ve müttefiklerinin silah ve mühimmat üretimini artırmak için savunma sanayii ile yakın temasta olduklarını da aktardı. 

Stoltenberg, "NATO müttefiklerinin İsveç ve Finlandiya'nın üyeliğini onaylayacağına güveniyorum" dedi. 

 

Kaynak: Haber Global TV

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg Putin Rusya