Mubariz Mansimov'un Ermeni ortağı Levon Termendzyan 130 yıla mahkum oldu

FETÖ'den tutuklanarak cezaevine gönderilen Palmali Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mubariz Mansimov Gurbanoğlu'nun ABD'de tutuklu olan Ermeni ortağı Levon Termendzhyan 130 yıla mahkum oldu.

Palmali Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mübariz Mansimov Gurbanoğlu ortağı olan Noil Energy Yönetim kurulu Başkanı Levon Termendzhyan ile Washakie Renewable Energy şirketlerinin sahibi Jacop ve Isaiah Kingston kardeşlerle birlikte, organize bir şekilde ABD Hazinesini sahte evraklarla hayali ihracat yaparak 1 milyar dolarlık bir meblağı, haksız bir şekilde vergi iadesi ve teşvik olarak aldığı tespit edilmişti.  

27 Ocak'ta Salt Lake City, Utah'ta mahkemeye çıkan Termendzyan ve Kingston kardeşler, 7 haftalık duruşma sonucunda suçlu bulunmuştu.

Mahkemeye çıkarılan Mubariz Mansimov'un Ermeni ortağıTermendzyan, 10 ayrı suçtan 130 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Kingston kardeşlere ise 30 yıl hapis cezası verildi. 

TERMENDZYAN İÇİN ÇALIŞAN BİR FBI AJANI DA TUTUKLANDI

ABD Kaliforniya Bölge Savcılığı, yirmi yıldan uzun bir süredir Federal Soruşturma Bürosu (FBI) için çalışan Babak Brumand, Mansimov'un ortağı Levon Termendzyan için çalıştığını belirledi. Babak Brumand, yaklaşık 200 bin dolar rüşvet aldığı için tutuklandı.

Savcılığın raporuna göre, Ocak ayından bu yana emekli olan Brumand, rüşvet almak ve bir hükümet yetkilisini kötüye kullanmakla suçlanıyor. İddianameye göre, San Francisco saha ofisine atanan ve ulusal güvenlik ve gizli kaynaklarla ilgilenen FBI ajanının düzenli olarak bir avukattan rüşvet ve hediye aldığı belirtiliyor.

2015-2017 yılları arasında varılan bir anlaşma uyarınca Brumand'ın ayda ortalama 10.000 dolar rüşvet aldığı iddia ediliyor. Bu rüşvet 2016 yılında lisanslı avukat statüsü alan kişi tarafından düzenli olarak ödendiği ve Brumand'ın hesabına 200 bin dolardan fazla para aktardığı bildirildi.

Levon Termendzyan'ın  Brumand'dan FBI veritabanını kontrol etmesini istediği ve  Brumand'ın defalarca FBI'nin Termendzyan'a ilişkin gizli dosyalarına baktığı ortaya çıktı.

MANSİMOV İNKAR ETMİŞTİ

Türkiye'de FETÖ'den tutuklanan Palmali Holding Yönetim Başkanı Mubariz Mansimov Gurbanoğlu'nun daha önce Levon Termenzhyan ile ortak olduğu ile ilgili iddialara karşı, ken "Hiç bir Ermeni yanıma bile yanaşamaz. Bu tür iddialar Ermeni Diasporası'nın bana attığı iftiralardır" demişti. Hatta daha da ileri giden Palmali'nin patronu Mübariz Mansimov Gurbanoğlu, "Üç göbekten Ermeni olanı bile yanımda çalışamaz, yanıma yaklaşamaz. Azerbaycanlı bir kişi Ermenilerle işbirliği yaparsa o Azerbaycanlı değildir. Haindir." diyerek Levon Termendzyan ile olan ortaklığını inkar etmişti.

TERMENZHYAN AİLESİ, MANSİMOV'U YALANLAMIŞTI

Levon Termendzhyan'ın oğlu George Termendzhyan, Salt Lake City Federal Mahkemesi'nde görülen davada, Palmali Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mubariz Mansimıov Gurbanoğlu'nun babası ile ilgili açıklamalarına cevap verirken; "Mubariz Mansimov bizim partnerimizdi. Mansimov ile 2016 yılında babamın talimatıyla Kaliforniya merkezli Palmali USA LLC isimli şirket kurduk.Mubariz'in söyledikleri doğru değildir." diye açıklama yapmıştı.

George Termendzhyan'ın amcası ise yaptığı açıklamada, PALMALI USA LLC Şirketinin ABD'nin Kaliforniya Eyaletinde kurulmasına, Levon ile Mubariz'in karar verdiğini belirtti.

Lev Aslan Dermen'e yakın kaynaklardan PALMALI USA LLC ile ilgili alınan bilgiye göre; "ABD Kabotaj'ında taşıma yapmak amacıyla, ABD'de inşa edilmiş petrol ve ürün tankerlerinin içinde bulunduğu filoyu, Mubariz Mansimov kiralayacak veya satın alacaktı. Levon Termendzhyan ise Pentagon ve NATO taşıma kontratlarını PALMALI USA LLC şirketi adına organize edecekti" diye konuştu.

PALMALI USA LLC ŞİRKETİ 2016 YILINDA KALİFORNİYA'DA KURULDU

ABD Hazinesini sahte belgeler ile 1 milyar dolar dolandırdığı iddiasıyla 2018 ağustos ayında FBI'nın yaptığı bir operasyonla tutuklanan Ermeni asıllı Levon Termendzhyan ile ortakları Jacop ve Isaiah Kingston kardeşlerin, İstanbul merkezli petrol taşıma şirketi Palmali Denizcilik Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Mubariz Mansimov Gurbanoğlu ile 27 Ekim 2016 tarihinde 201630710161 Sicil numaralı PALMALI USA LLC isimli şirketinin, petrol ve ürün taşımacılığı, bio dizel taşımacılığı ve kargo taşımacılığı yapmak amacıyla gemi işletmeciliği şirketinin kurduğu biliniyor.

Kaliforniya'da ham petrol taşımacılığı yapmak amacıyla faaliyette bulunduğu, Kaliforniya Eyaleti Devlet Sekreterliği tarafından 18 Kasım 2016 tarih ve 16-499992 numaralı evrak numarasıyla kurulan PALMALI USA LLC Şirketinde, Levon Termenzhyan'ın oğlu George Termendzhyan Genel Müdür olarak atandığı belirtilirken, şirket merkezinin 1234 W Cowles St, Long Beach, CA 90813 olduğu kaydedildi.

Mubariz Mansimov Levon Termendzyan