Moskova'da apartmanda yangın: 2'si çocuk 3 kişi hayatını kaybetti

Rusya
Moskova'da apartmanda yangın: 2'si çocuk 3 kişi hayatını kaybetti

Rusya'nın başkenti Moskova'da bir apartmanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangında 2'si çocuk, 3 kişi hayatını kaybetti.

Rusya'da 9 katlı bir apartmanda çıkan yangında 2'si çocuk 3 kişi hayatını kaybederken, 17 kişi yaralandı.

Rusya'nın başkenti Moskova'da bulunan Mosrentgen kasabasındaki 9 katlı bir binanın üçüncü katında yangın çıktı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ve ambulans ekibi gönderilirken binada yaşayan birçok kişi kendi imkanları ile binadan çıkmayı başardı. Rusya Acil Durumlar Bakanlığı, yangında 2'si çocuk 1'i kadın olmak üzere 3 kişinin hayatını kaybettiğini, binada yaşayan 17 kişinin ise dumandan zehirlendiğini açıkladı. Zehirlenen kişilerin bölgedeki hastanelere sevk edildiği belirtilirken, olaya ilişkin soruşturma başlatıldığı bildirildi. Açıklamada ayrıca, zehirlenenlerden 4 kişinin ambulans helikopterle hastaneye götürüldüğü kaydedildi.Öte yandan yaralıların sağlık durumuna dair detaylı bilgilerin kamuoyuna aktarılacağı duyuruldu.

DERBİYİ İZLERKEN YANGINA YAKALANDILAR

Öte yandan İstanbul Sultanbeyli’de derbi maçını izleyen ev sakinlerinin bahçesindeki kamelyada yangın çıktı. Büyük korkuya neden olan yangın nedeniyle mahalleli sokağa döküldü. Bahçedeki otomobil yangında zarar görürken, kamelya kullanılamaz hale geldi.

Yangın, Sultanbeyli’de meydana geldi. Akpınar Mahallesi Güzin Caddesi'nde bir binada derbiyi izleyen ev sakinlerinin bahçesinde bulunan kamelyada henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Yangın kamelya altında bulunan otomobile de sıçradı. Derbiyi izleyen ev sakinleri büyük panikle araçlarını kurtarmaya çalıştı. Yangın paniğiyle mahalle sakinleri sokağa döküldü. İhbar üzerine olay yerine polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen polis ekipleri güvenlik önlemi alırken, itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek kısa sürede kontrol altına aldı. Yangın ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Kaynak: DHA

Rusya yangın