Mevziler kazıldı, sığınaklar kuruluyor, kıyamet her an kopabilir!

Ajans Bizim
Kursk Rusya Ukrayna Savaşı Rusya Ukrayna
Mevziler kazıldı, sığınaklar kuruluyor, kıyamet her an kopabilir!
Reuters

Ukrayna’nın 6 Ağustos'tan bu yana eşi saldırısının pençesinde olan Rusya’nın Kursk bölgesindeki çeşitli kasabaların sokaklarına modüler uçaksavar sığınakları kurulmaya başlandı.

Bölge valisi Aleksey Smirnov, Telegram kanalından yaptığı açıklamada, “Bugün Kursk'ta betonarme sığınakların kurulumuna başlandı” diye yazdı.

Vali tarafından yayınlanan bir videoda, üzerinde kırmızı harflerle “Ukrytiye” (Sığınak) yazan gri bir sığınağın sokakta kurulması görülüyor.

Vali Smirnov, söz konusu barınakların Kursk'un 60 ana otobüs durağının yakınına kurulacağını söyledi.

Aynı adı taşıyan bölgenin başkenti olan Kursk kenti, Ukrayna güçlerinin 6 Ağustos'ta büyük bir saldırı başlattığı Ukrayna'nın Sumi bölgesi sınırına yaklaşık 80 km mesafede konumlanıyor.

Ukrayna, Kursk bölgesinde, Rus topraklarında 1.250 km2'den fazla alanı kapsayan 93 kasabayı ele geçirdiğini belirtiyor.

Rus yetkililere göre, iki hafta içinde 120 binden fazla insan Kursk bölgesinde evlerini terk etti. Kursk şehrinin nüfusu yaklaşık 440 bin civarında.

Smirnov'a göre, bu tür ekipmanların kurulması kararı, Ukrayna ordusunun saldırısıyla başa çıkmak için Kursk bölgesinde kurulan kriz birimi tarafından alındı.

Vali, modüler sığınakların Jeleznogorsk kasabasında da kurulmakta olduğunu ve kısa süre içinde Kursk nükleer santralinin yakınındaki Kurçatov'da da kurulacağını bildirdi.

Ukrayna da, Şubat 2022'de Rus saldırısının başlamasından bu yana başkent Kiev de dahil olmak üzere birçok kentine benzer sığınaklar kurdu.