Merkel'den Doğu Akdeniz'de Yunanistan'a destek

Merkel'den Doğu Akdeniz'de Yunanistan'a destek

Almanya Başbakanı Merkel, Avrupa Birliği'nin Doğu Akdeniz krizinde Yunanistan'a destek vermekle yükümlü olduğunu söyledi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Doğu Akdeniz'deki gerilim konusunda açıklama yaptı. Merkel, "Doğu Akdeniz konusunda tüm Avrupa Birliği ülkeleri Yunanistan'ı desteklemekle yükümlüdür" ifadesini kullandı.

"Doğu Akdeniz konusunda tüm Avrupa Birliği ülkeleri Yunanistan'ı desteklemekle yükümlüdür. Konuyu Fransa Cumhurbaşkanı Macron'la çok yoğun şekilde görüştüm." açıklamasında bulundu. 

"KORONAVİRÜSLE UZUN SÜRE YAŞAMAK ZORUNDA KALACAĞIZ"

Almanya Başbakanı Merkel, Almanya'da artan koronavirüs vaka sayılarının ardından "Önümüzdeki aylarda pandeminin daha zor bir hal alacağını düşünüyoruz. Yeni tip koronavirüsle daha uzun süre yaşamak zorunda kalacağız. Potansiyel koronavirüs aşısı üreticileriyle ilave sözleşmeler imzalamaya çalışıyoruz. Koronavirüs yardımları nedeniyle oluşan borcu 2058'e kadar geri ödeyeceğiz" ifadelerini kullanırken, Alman vatandaşlarını da salgını ciddiye almaları konusunda uyardı. "Çocuklarımızı salgında kaybetmemek için her şeyi yapacağız" derken, ekonominin salgına rağmen canlı tutulması ya da hayata döndürülmesi gerektiğini söyledi. 

Rusya ilişkilerinden de bahseden Şansölye, "Rusya'nın politikasını değiştireceğine inanmıyoruz. Belarus'un egemenliğine saygı duyulmalı. Biz her zaman Rusya ile diyaloglarımızı sürdürmek istediğimizi söylüyoruz. Belarus'a Rus birliklerinin konuşlanmamasını umuyorum." dedi. 

"İklim değişikliği ile mücadeleyi önümüzdeki yıllarda hızlandıracağız. Hem iklim değişikliği hem koronavirüs pandemisi, iki de büyük tehdit. İklim değişikliğine karşı dünya çapınca yeterince çaba sarfedilmedi."

 

 

son dakika son dakika haber