Türkiye yeni Navtex yayınladı

Türkiye yeni Navtex yayınladı

Türkiye, Doğu Akdeniz'de yeni Navtex yayınladı. Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre 1-2 Eylül'de Doğu Akdeniz'de atış eğitimi yapılacak.

Türkiye’den yapılan Navtex duyurusunda 1-2 Eylül’de saat 08:00-15:00 saatleri arasında Doğu Akdeniz'de atış eğitimi yapılacağı duyuruldu.

Navtex'te eğitimin yapılacağı alana ilişkin koordinatlar paylaşıldı. Türkiye daha önce de 10-11 Ağustos'ta Akdeniz'de atış eğitimleri icra etmişti. 

Navtex ile ilgili açıklama yapan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “İskenderun bölgesinde Deniz Kuvvetlerimizin atış eğitimi ile alakalı bir Navtex yayınlandı” dedi.

Hulusi Akar,  şunları ifade etti:

"Denizde bir faaliyet göstereceğiniz zaman bir denizcilik kuralıdır. Bizim orada deniz menfaatlerimiz konusunda çalışmalarımız var. Bu çerçevede biz faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Bunlarla alakalı ne varsa, bunlar bitinceye kadar bunları sürdüreceğiz, sınırı yok. Hakkımızı kullanıyoruz biz, hukukumuzu kullanıyoruz."

NAVTEX NEDİR?

Navtex deniz seyir ikazlarını, meteorolojik tahminleri ve ikazları, arama kurtarma ilanlarını ve gemiler için yayınlanan benzer bilgileri gemilere anında iletmek için tasarlanmış uluslararası bir iletişim sistemidir.

NAVTEX İLAN ETMEK NE DEMEK?

Navtex ilanı bu cihaz üzerinden yapılan bildirimi ifade eder. Navtex, aynı zamanda küçük, düşük maliyetli ve mesajları kâğıda basabilen radyo alıcısını kendi içinde bulunduran gemilerin köprüüstüne monte edilen, Deniz Kuvvetlerinin ilgi alanına giren sahalardaki bahsedilen mesajları almak üzere ilgi sahalarını seçme imkanı tanıyan bir cihazdır.

 

son dakika son dakika haber Türkiye yeni NAVTEX yayınladı