Meksika'da mitingde sahne çöktü: Çok sayıda ölü ve yaralı var

AJANS BİZİM
Meksika Dünya haberleri

Meksika'nın Nuevo Leon eyaletinde Yurttaş Hareketi Partisi'nin mitinginde sahne çöktü. 9 kişi hayatını kaybetti, yaklaşık 50 kişi de yaralandı.

Meksika'nın kuzeydeki Nuevo Leon eyaletinde düzenlenen bir seçim kampanyası mitinginde sahneyi devirdiğini, biri çocuk en az dokuz kişinin öldüğünü ve 63 kişinin yaralandığını söyledi.

Çökme, başkan adayı Jorge Álvarez Máynez'in katıldığı bir etkinlik sırasında meydana geldi. Sosyal medyada yer alan çökme videolarında insanların çığlık attıkları, kaçtıkları ve metal sandıkların altından çıktıkları görülüyor.

Görüntülerde askerler, polisler ve diğer yetkililer olayın yaşandığı parkın çevresinde dolaşırken, çevredeki pek çok kişi yaşanan trajedinin etkisiyle sersemlemiş bir halde oturuyordu.

Máynez'in Yurttaş Hareketi partisinin önde gelen üyelerinden Nuevo Leon Valisi Samuel Garcia, yayınladığı video mesajında halktan önümüzdeki iki saat boyunca evlerinde kalmalarını istedi. 

Máynez, gazetecilere yaptığı açıklamada "kurbanlar bu trajedide yalnız olmayacaklar" dedi ve yaklaşan kampanya etkinliklerini askıya aldığını bildirdi. 

Máynez sosyal medya hesaplarında Monterrey şehri yakınlarındaki zengin banliyö San Pedro Garza Garcia'da meydana gelen kazanın ardından hastaneye gittiğini yazdı. Durumunun iyi olduğunu söyledi.

Kampanya etkinlikleri bu hafta ve önümüzdeki hafta düzenlenecek.

BAŞKAN ADAYI ZOR KURTULDU

Kazaya ilişkin videolarda Máynez'in kalabalık kendi adını söylerken kolunu salladığı görülüyor. Ancak daha sonra kafasını kaldırdığında dev bir ekranın ve metal yapının üzerine doğru devrildiğini gördü. Nispeten hafif çerçeve parçalarının yanı sıra partinin logosunun ve tiyatro tarzı ışıkların bulunduğu bir ekran gibi görünen düşen yapıdan kaçınmak için hızla sahnenin arkasına doğru koştu.

Máynez, başkanlık yarışında anketlerde iktidardaki Morena Partisi ve muhalefetteki koalisyon adayı Xóchitl Gálvez'in ardından üçüncü sırada yer alıyordu.