Maurizio Gucci: Şan, şöhret, para ve bir kiralık katil

ÖZEL HABERLER
Maurizio Gucci: Şan, şöhret, para ve bir kiralık katil
Maurizio Gucci, babasından aldığı şirketin yönetiminden 1993 yılında ayrıldı. Kolaj: Haberglobal.com.tr

80'li ve 90'lı yıllara damga vuran moda dünyasının güçlü ismi Maurizio Gucci bir kiralık katil tarafından sokakta yürürken öldürüldü. Eşi, ilişkisi, şirketi ve attığı her adım olaydı.

1984 yılında bir yaz sabahı Sheree McLaughlin sarı saçlarını savurarak göz alıcı bir şekilde İtalyan sahil kentlerinden Porto Cervo’da yürüyordu. Eşinin de katıldığı 12 Metre Dünya Tekne Şampiyonası’nı izlemek için kente gelmişti.

Kıyıdan tekneleri görmek zor olduğu için onları denizden izlemeye karar verdi. Yarışı kayıt eden bir film ekibinin teknesine atladı. Tam tekneye binerken kumral, beyaz kot pantolon ve açık mavi gömlek giymiş biraz da flörtöz bir adam tarafından uyarıldı: Tekneye binmek istediğine emin misin? Islanacaksın.

İlerleyen günlerde bu adam ile samimiyet ilerledi. “Onu sanki hayatım boyunca tanıyordum” diyor. Kim olduğunu bilmiyordu hayatıyla ilgili soru sormuyordu çünkü ikisi de evliydi. Bindiği tekneden birine bir kez adamın ismini sordu. Film ekibinin görevlisi o ismi söyledi: Maurizio Gucci.

Yedi yıllık bir aşk böylece başladı. Gucci sonunda eşi Patrizia Reggiani’den boşanacak ve bu boşanmanın diyetini canıyla ödeyecekti. Sheree ile Maurizio tanıştıktan bir sene önce Gucci’nin babası Rodolfo Gucci hayatını kaybetmiş, şirketin yüzde 50’sini de oğluna bırakmıştı. O yıllarda Gucci’nin de merkezi olan Milano kenti, Giorgio Armani, Gianni Versace ve Gianfranco Ferre gibi ünlü tasarımcılarıyla vitrindeydi.

YILDIZLARIN ALTINDA DANS

Maurizio Gucci yarıştaki güçlü rakipleri karşısında çıkış yolu arıyordu. Gucci, 26 yaşındaki Sheree’ye böyle bir ortamda rastladı. Porto Cervo’daki günler sırasında bir kez masum bir motosiklet yolculuğu yaptılar, yarışların son gününde ise yıldızların altında dans ettiler. Ertesi gün ayrıldılar.

İlişkileri daha sonra devam etti. Başka bir tekne etkinliği için Sheree’nin yaşadığı Florida’ya kadar gitti. Bu sıralarda şirketin yarısı Maurizio Gucci’de olsa da diğer yarısı kuzenleri ve amcasında olduğu için firmayı istediği gibi yönetemiyordu.

Sheree McLaughlin ilerleyen günlerde, Maurizio Gucci ile bir iş için görüşeceğini söyleyerek Fransa, Nice’e geldi ve burada yasak ilişki resmen başlamış oldu. İki taraf da evliydi. Bu sıralarda babasının gölgesinde Gucci’de yıllarca çalışan Maurizio aynı zamanda yeni bir CEO’ya dönüşüyordu.

'İŞ İÇİN GİDİYORUM DEDİ' DÖNMEDİ

Şirket merkezini Milano’nun dışına taşımış, Floransa’nın dışında 16. yüzyıldan kalma bir villa almış ve burayı modacılar için bir çalışma merkezine dönüştürmüştü. 1985 yılında bir gün Maurizio eşine bir iş seyahatine çıkacağını söyledi ve o günden sonra evine hiç dönmedi. Sheree, “Evliliğini hiç bozmak istemedim ama o bana işlerin halihazırda kötü gittiğini söyledi” diyor.

Sheree bir sene sonra eşinden boşandı. İkili New York’ta yaşamaya başladı. Gucci, Sheree’ye bir apartman dairesi kiraladı, ayrıca babasından kalma Manhattan’daki bir dairede de kalıyorlardı. Bu dairedeki hizmetçilerin olan biteni Patrizia Gucci’ye anlattığı düşünülüyor.

Maurizio Gucci: Şan, şöhret, para ve bir kiralık katil - Resim : 2
Sheree ve Gucci birlikte sık sık tatile çıkıyordu. Fotoğraf: Sheree McLaughlin

Patrizia Gucci, İtalyan sosyetesi tarafından kabul görmüş bir figürdü ve kendine yapılana çok sinirlenmişti. Shree ve Maurizio’nun ilişkisi birkaç yıl New York, Londra ve Paris arasındaki seyahatler boyu sürdü. Sheree havalimanına geldiğine Maurizio onu siyah Ferrarisi ile alıyor, son dakika alınan uçak biletlerine binlerce dolar ödeniyordu.

PERSONEL BİLGİ SIZDIRIYOR

İsviçre Alperi’nde tatillere çıkan ikili hayatın tadını çıkarıyordu. Sheree 1988’de ünlü bir müzayede evinde iş buldu. Londra’ya taşındığı için artık daha rahat görüşebiliyorlardı. Sheree, şoförlerin aldatılan kadın Patrizio Gucci’ye haber uçurduğu gerekçesiyle Maurizio’yu birkaç kez uyarmış ve artık taksi kullanmak istediğini söylemişti.

Maurizio bir seferinde Sheree’ye biraz da şakayla karışık “Bu kadın beni öldürecek” diyordu. Dediği, oldu. Ve bir gün geldi Sheree artık bir aile kurmak istediğini, şehirler arası kaçak göcek görüşmekten bıktığını anlattı. İkili o gün son kez yemeğe çıkıp ilişkilerini noktaladılar.

Maurizio Gucci 1993 yılında kötü yönettiği Gucci’den amcalarının hisselerini satın alan Bahreynli grup tarafından atıldı. Hisseleri için 135 milyon dolar ödendi.

Tarih yaprakları 27 Mart 1995’i gösterdiğinde, Sheree McLaughlin Vouge dergisindeki işine gidiyordu. Telefon çaldı, arayan Gucci’nin avukatı Allan Tuttle’dı. “Önce otur” dedi. Daha sonra haberi verdi. Gucci sokak ortasında vurularak öldürülmüştü.

Gucci’nin eşi Patrizia tarafından tutulan bir kiralık katil iş insanını öldürdü. Patrizia Gucci cinayetten iki yıl sonra azmettirici olmaktan hüküm giydi. 26 yıl hapis cezasına çarptırıldı, 18 yıl hapis yattıktan sonra kefalet ile serbest bırakıldı.

*Yukarıdaki derlemede yer alan bilgilerin tamamı Bloomberg Businessweek’te Sara Forden imzası ile yayımlanan ‘At Last, Girlfriend in House of Gucci Murder Drama Speaks Out’ isimli makaleden alınmıştır.

Maurizio Gucci'nin hayatı 'House of Gucci' filmiyle beyaz perdeye taşınıyor. Ridley Scott'ın yönettiği film bu cuma günü Türkiye'de de vizyon girecek.

Kaynak: Web Özel