Marvin Stein: 91 yaşında eski karısı ile oturan adam

Marvin Stein: 91 yaşında eski karısı ile oturan adam

Emekli boksör Marvin Stein'ın iyi bir kariyeri, ışıltılı bir hayatı oldu. Üç kez evlenen 91 yaşındaki adam miras avcılarının elinden son dakikada oğulları sayesinde kurtuldu. Şimdi eski eşi ve oğluyla bir apartman dairesinde yaşıyor.

Babanızı başka bir ailenin elinden nasıl kurtarırsınız? Son birkaç yıldır Todd Stein’ın kafasındaki en büyük sorulardan biri bu. Bu kurtarma operasyonu fiziki olarak değil, maddi ve ruhsal olarak yapılması gereken bir iş.

Todd Stein’ın babası Marvin Stein 1930 yılında Brooklyn’de doğdu. Boks yaptığı kulüpteki tek Yahudi çocuktu. Marvin’in babası bir alkolikti ve çocuğu 10 yaşındayken evi terk etmişti. Boks onu hayata bağladı, 1946, 1947 yılları arasında tüy sıklet şampiyonlukları yaşadı. Boks dünyası sayesinde bahis ve suç dünyası ile tanıştı.

ESKİ EŞİ İLE OTURUYOR

Marvin Stein (91) şu an oğlu ve eski eşi ile birlikte New York Manhattan’da bir apartman dairesinde oturuyor. Burada anılarını anlatmaya devam ederken, “Suç dünyasından isimler benim Philadelphia’da dövüşmemi istediler, ben de oraya gittim. Sonra geri getirdiler, geri geldim” diyor.

Marvin lise bittikten hemen sonra evlenip, çoluğa çocuğa karışmış. İlk eşinin babasının manav dükkanında çalışmış. Aktif olarak boksla tanışması ise 1960’lı yılların vücut geliştirme akımına kendini kaptırması ile olmuş.

60’lı yıllarda Manhattan’da bir spor ve güzellik merkezi işletmeye başlamış. Müşterileri arasında Barbara Streisand, Burt Reynolds gibi ünlü isimler varmış. Buradan kazandığı para ile Brooklyn’de kendi yerini açmış.

Marvin Stein çocuklarını hep para ile şımartmış. Özellikle ikinci eşi Felicia ile ayrıldıktan sonra bu yönünü evlatlarına daha çok göstermiş. Çocuklarına pahalı hediyeler alırken onlara tek bir öğüt veriyormuş: “İnsanların neyiniz olduğunu bilmesine izin vermeyin.”

ÇOCUKLARINI DÜĞÜNÜNE ÇAĞIRMADI

Marvin Stein 1991 yılında spor salonunda tanıştığı bir kadın ile New York’ta evlendi. Düğününe çocuklarını çağırmadı. Oğlu Todd, California’ya üniversite okuyama gittiğinden beri onunla da sınırlı iletişimleri vardı.

Stein’ın yeni eşi Anita Montemarano, mafya ile güçlü ilişkileri olan Dominic Montemarano’nun ablasıydı. Çift evlendiklerinde Dominic, dolandırıcılıktan kaynaklı 10 yıl hapis cezasını çekiyordu. Hakkında düzenlenen iddianameye göre Colombo suç ailesi için çalışıyordu.

1997 yılında hapisten çıkar çıkmaz, California’nın yolunu tuttu ve orada Pamela Anderson, Ezilabeth Hurley ve Steve Bing gibi isimlerle kısa sürede arkadaşlık kurdu.

Marvin Stein eşinin kardeşinin nasıl biri olduğunu kısa sürede anlamış ve ondan uzak durmaya gayret diyordu. Kendi isteği ile bir iki işini de ona yaptırmıştı. Stein, “Onunla diyalog halinde olmak istemiyordum, bizim eve geldiğinde sürekli olarak bir para ilişkisi olurdu karımla. Eninde sonunda ondan kaçamayacağımı biliyordum” değerlendirmesinde bulundu.

'PARASINI YEDİNİZ'

Eşi Anita 2013 yılında Marvin’in eski eşi ve çocuklarına bir mektup yazarak babalarını hiç arayıp sormadıklarını ve haksız bir şekilde onun parasını ‘yediklerini’ iddia ediyordu. Anita’nın yeğeni Donna, “Babalarını sadece para için arıyorlardı” diyerek bu iddiayı mahkemede de destekleyecekti.

Anita’ya 2016 yılında böbrek kanseri teşhisi konduğunda iki aile arasındaki para kavgası büyüyecekti. 2018 yılı Şükran Günü’nden önce Todd, babası Marvin’i kontrol etmek için aradığında babasının sesinin iyi gelmediğini fark etti ve atlayıp New York’a gitti. Babasını evinin bodrumunda uzun süredir yıkanmamış ve sıkıntılı bir halde gördü.

 Bu süreçte Anita’ya bakmak için eve haftada üç gün hemşire geliyor aynı zamanda Anita’nın yeğenleri de ev ile ilgileniyordu. En azından Todd’un bildiği buydu.

Todd babasını bulduğu andaki durumu, “Bir deri bir kemik kalmıştı, son 20 ayda banka hesabından altı basamaklı bir rakam kaybolmuştu, doğru düzgün ilaçları da verilmemişti” diyerek özetliyor.

Marvin oğluna bodrum katında yaşamanın kendi tercihi olduğunu söylemişti. Bu olaydan iki ay sonra Anita’nın 23 yaşındaki yeğenleri Marvin’in kendine bakacak kapasitesi olmadığı için parasının ve kendisinin kontrolünün kendilerine geçmesi için mahkemeye başvurdu. Bu süreçte Marvin’in vasiyeti de değiştirilmiş 1.2 milyon dolar değerindeki Brooklyn’deki evin yeğenlere bırakılması şeklinde düzenlenmişti.

YILLAR SONRA GÖRÜŞTÜLER

Çocuklar daha sonra babalarını o evden kurtararak New York, Manhattan’daki dairelerine götürdüler. Bu dairede Marvin ve ikinci eşi Felicia yıllar sonra birbirlerini gördüler.

2019 yılında yeğenler mahkemeden çıkarttıkları karar ile Marvin’in servetine el koydular. Bu arada Anita hayatını kaybetmişti. Mahkeme daha sonra yeğenleri yasal vasi olmaktan azletti ve onların yerine iki profesyonel getirdi. İki aile 2019 yılında hemen hemen her şeyin kontrolü için kavga ettiler. Daha sonra birlikte mahkemeye gidip vasiliği sona erdirdiler.

Şu an Todd Stein, annesi Felicia ve babaları Marvin New York’ta yaşıyorlar. Marvin’in hayatını belgesel yapmak isteyen bir şirket hikayesinin haklarını satın aldı. Yakın zamanda Neflix veya Peacock’ta Marvin’in hayatının belgeseli yayınlanacak.

*Yukarıdaki derlemede yer alan bilgilerin önemli bir bölümü The New York Times'ta John Leland imzası ile yayınlanan 'The Fight of This Old Boxer’s Life Was With His Own Family' isimli makaleden alınmıştır.

miras Emekli emeklilik hakkı