Macron'dan Trump'ın DEAŞ şakasına, "Ciddi olalım" tepkisi!

Macron'dan Trump'ın DEAŞ şakasına, "Ciddi olalım" tepkisi!

Londra'da iki gün süren, dünya liderlerinin katılımıyla gerçekleştirilen NATO Zirvesi'nde ABD Başkanı Trump ile Fransa Cumhurbaşkanı Macron arasında ilginç bir an yaşandı. Trump'ın DEAŞ şakasına, Macron'dan "Ciddi olalım" tepkisi geldi

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile ABD Başkanı Donald Trump, İngiltere'nin başkenti Londra'da basın toplantısı düzenlemiş, burada Macron "NATO'nun beyin ölümü gerçekleşti" ifadesinin tepkilere neden olduğuna dikkati çekerek, "Bu ifadeyle ABD'nin, NATO'ya yaptığı katkıları hedef almadım. Avrupa'nın, NATO bünyesinde daha güçlü olmasından yanayım. Öncelikle NATO'nun neye yaradığını ve neyi hedeflediğini bilmek gerekiyor. Bu konulara daha fazla açıklık getirilmesini istiyorum. Önceliğimiz yabancı savaşçılar değil DEAŞ ile mücadele." ifadesini kullanmıştı.

İki lider DEAŞ ve Suriye konusunda açıklamalarda bulunurken, Trump Avrupa ülkelerinin geri almayı kabul etmediği yakalanan Avrupalı teröristleri gündeme getirip, "Suriye'de tutuklu olan birçok DEAŞ'lı var. Birçoğu Fransa, Almanya ve Birleşik Krallık'tan geliyor. Çoğunlukla Avrupa'dan geliyorlar ve bazı ülkeler bana katılıyor." dedikten sonra Macron'a dönerek, "Birkaç cici DEAŞ'lı savaşçı ister misin? Onları sana verebilirim. İstediğin kadar alabilirsin" dedi. Macron, Trump'ın bu esprisi karşısında tebessüm etmeyerek, "Ciddi olalım" dedi.

Macron, "Bence birinci önceliğimiz DEAŞ ve diğer terörist grupları ortadan kaldırmak. Bu birinci önceliğimiz. Ve henüz bitmediler, bunu söylemek zorunda olduğum için özür dilerim" diyince Trump'ın yanıtı gecikmedi ve "İşte bu yüzden çok iyi bir politikacı. Çünkü bu hayatımda duyduğum en iyi hiçbir şey söylemeyen cevaplardan biriydi" ifadelerini kullandı. 

NATO'DA GIYBET... LİDERLER TRUMP HAKKINDA KONUŞURKEN GÖRÜLDÜ!

Macron Trump NATO Zirvesi DEAŞ Haber Global