NATO'da gıybet... Liderler Trump hakkında konuşurken görüldü!

Kraliçe II. Elizabeth tarafından heyetler onuruna Buckingham Sarayı'nda verilen resepsiyonda Kanada Başbakanı Trudeau, İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un ABD Başkanı Trump ile dalga geçtiği kameralara yansıdı

NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan liderler, Kraliçe II. Elizabeth tarafından heyetler onuruna Buckingham Sarayı'nda verilen resepsiyona iştirak etti. 

ABD Başkanı Donald Trump'ın NATO Zirvesi'nde övgülerle söz ettiği dünya liderlerinin ise, resepsiyon sırasında isim vermeden Trump ile dalga geçtikleri görüldü.

Kanada'da yayınlanan bir haber programının Twitter hesabında yayınlanan videoda Kanada Başbakanı Justin Trudeau'nun isim vermeden Trump'tan bahsettiği görüldü. Trudeau'nun sohbet ettiği isimler ise, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile İngiltere Başbakanı Boris Johnson'du. 

İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın, Macron’a "Neden geç kaldın?" dediği, Trudeau, Macron'un "NATO'nun beyin ölümü gerçekleşti" açıklamasının ardından Trump ile basın toplantısı düzenlemesine göndermede bulunarak, "Geç kaldı çünkü 40 dakikalık bir basın toplantısı düzenliyor" diyerek ekledi, "Sadece ekibindekilerin şaşkınlıktan ağzının açık kalmasını izlediniz" dedi. Johnson ile Macron'un yanıtları videoda duyulmadı.

Dün, ABD Devlet Başkanı Donald Trump ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un görüşmesi yaklaşık 40 dakika sürmüştü. Trump, Trudeau ile de 30 dakika görüşüp basın toplantısı düzenlemişti.

Trump ise dün NATO Zirvesi'nde yaptığı açıklamalarda tüm liderlerden övgüyle bahsetmiş, hepsinin iyi birer dünya lideri olduğunu söylemişti. 

Buckingham Sarayı NATO Zirvesi Donald Trump Justin Trudeau Boris Johnson Emmanuel Macron