Lukoil'in yeni başkanı Vladimir Nekrasov da öldü

Rusya Hayatını kaybetti
Lukoil'in yeni başkanı Vladimir Nekrasov da öldü

Rus petrol şirketi Lukoil'in yönetim kurulu başkanı Vladimir Nekrasov'un 66 yaşında öldüğü öğrenildi. Şirketin bir önceki başkanı da Moskova'da bir hastanenin penceresinden düşerek ölmüştü.

Reuters'in geçtiği habere göre Rus petrol devi Lukoil'nin başkanı olan Vladimir Nekrasov, akut kalp yetmezliği nedeniyle 66 yaşında hayatını kaybetti.

Lukoil'den yapılan açıklamada Nekrasov'un yaklaşık 50 yıldır petrol ve gaz sektöründe çalıştığı belirtildi. Rus iş insanı daha önce Lukoil'in Birinci Başkan Yardımcısı ve şirketin başkanının danışmanı olarak da çalışmıştı.

Lukoil'in önceki yönetim kurulu başkanı Ravil Maganov, Eylül 2022'de Moskova'daki bir hastanenin penceresinden düşerek ölmüştü.

Lukoil, alışılmışın aksine Moskova'nın Ukrayna'yı işgaline karşı çıkmış ve bunu kamuoyuna açıklamıştı. Şirketin yönetim kurulu 3 Mart 2022 tarihinde yaptığı açıklamada Ukrayna'daki 'trajik olaylara' ilişkin endişelerini dile getirmiş ve müzakere yoluna gidilerek 'silahlı çatışmanın' mümkün olan en kısa sürede sona erdirilmesi çağrısında bulunmuştu. Şirket bu açıklamayı web sitesinden kaldırmadı.

LUKOIL HAKKINDA

Lukoil, Rusya merkezli bir enerji şirketidir ve dünya genelinde enerji üretimi, rafinasyonu, taşımacılığı ve pazarlaması gibi bir dizi enerji faaliyeti yürütmektedir. Lukoil, en büyük ikinci Rus petrol şirketi olarak kabul edilir.

Lukoil, 1991 yılında kurulmuş ve merkezi Moskova, Rusya'da bulunmaktadır. Şirket, Sovyetler Birliği'nin çöküşünden sonra Rusya'da enerji sektörünün özelleştirilmesinin bir sonucu olarak kuruldu.

Lukoil, petrol ve doğalgazın keşfi, üretimi, taşıması, rafinasyonu ve pazarlanması dahil olmak üzere bir dizi enerji faaliyetinde bulunur. Şirket, petrol ve doğalgaz rezervleri ile dünya genelinde faaliyet gösteriyor.

Lukoil, Rusya'da ve diğer ülkelerde petrol ve doğalgaz üretimi gerçekleştirir. Ayrıca, petrol üretiminin yanı sıra diğer petrol türevlerinin üretimi ve rafinasyonu da yapar.

Kaynak: Reuters

Lukoil Rusya hayatını kaybetti