Lavrov açıkladı! Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin Astana'da görüşecek

Rusya
Lavrov açıkladı! Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin Astana'da görüşecek

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin'in bu hafta Astana'da bir araya geleceğini açıkladı. Kremlin, görüşmenin perşembe günü gerçekleşeceğini bildirdi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Astana'da görüşeceğini açıkladı. Kremlin'den yapılan açıklamaya göre Erdoğan ve Putin perşembe günü bir araya gelecek.

Lavrov, görüşmede Türkiye'nin Moskova ile Batılı ülkeler arasında müzakerelere ev sahipliği yapma teklifinin gündeme gelebileceğini söyledi. Rus devlet kanalına konuşan Lavrov, "Eğer Türkiye bunu düşünmüşse, Erdoğan ve Putin'in Astana'da yapacağı görüşmede konuyu ele almak için büyük bir fırsat yakalanacak" dedi.

Lavrov "Sayın Erdoğan'ın bu fikri Amerikalılar tarafından pompalanmış gibi görünüyor, Türkler onlardan bir nevi yarı-olumlu tepki almış gibi görünüyor" diye konuştu. 

ABD'YE MESAJ

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, ABD'nin Ukrayna'daki savaşa uzun zamandır de facto olarak dahil olduğunu belirterek "ABD Putin ve Biden arasında görüşme teklif ederse değerlendiririz" dedi.

Lavrov, "ABD, Rusya ile müzakerelere açık olduğunu söylüyor ama bu bir yalan. Bu konuda temasa geçmek için herhangi bir ciddi teklif almadık" açıklamasında bulundu. "ABD, Putin ve Biden arasında görüşme teklif ederse değerlendiririz" dedi.

 

 

Lavrov Rusya ukrayna savaş