11,4 milyon euro'luk kokain ele geçirildi

Kuzey İrlanda Dünya haberleri
11,4 milyon euro'luk kokain ele geçirildi
Temsili fotoğraf: Reuters

Kuzey İrlanda polisi 11,4 milyon euro'luk kokain ele geçirdi ve uyuşturucu çetesinin peşine düştü. 

Geçen hafta, rutin bir polis devriyesi sırasında bir donmuş et taşıdığı belirtilen bir kamyonda durduruldu. Yapılan aramada bir kamyonda yapılan aramada piyasa değeri 11,4 milyon euro değerinde 118 kilogram kokain ele geçirildi. 

Dedektifler, bu operasyonun Kuzey İrlanda'da şimdiye kadarki en büyük kokain ele geçirmesi olduğunu belirtiyorlar. 

Merkezi Dublin ve Meath'te bulunan bir suç çetesinin, geçen hafta Kuzey İrlanda'da 11,4 milyon euro'luk rekor miktarda kokain ele geçirilmesiyle bağlantılı olduğundan şüpheleniliyor.

Çetenin başında, daha önce kendisine yönelik bir suikast girişiminden kurtulan ve aynı zamanda geçmişte organize suç suçlarından tutuklanan 40'lı yaşlarındaki bir adam bulunuyor.

Örgütün İrlanda ve Avrupa'daki diğer suç gruplarıyla yakın bağlantıları var ve Kinahan kartelinden ayrı, geniş bir ağ işletiyor.

Yerel basında yer alan haberlere göre, "polis bu ağı birkaç aydır araştırıyor ve istihbarat, onların uyuşturucunun taşınmasında önemli bir rol oynadıklarını ve yerel düzeyde lojistik, satış ve tedarik işleriyle ilgilenen Kuzey'deki çetelerin yardım ettiğini gösteriyor."

Polise göre, gelişmiş gizleme yöntemi ve ele geçirilen miktar suç örgütünün çok iyi bir şekilde organize olduğunun bir kanıtı.

Kaynak: Ajans Bizim