Küba'dan Gazze'ye destek: "Küba, Filistin için sesini daima yükseltecek"

Küba Dünya haberleri Gündem haberleri İran Filistin
Küba'dan Gazze'ye destek: "Küba, Filistin için sesini daima yükseltecek"
DepoPhotos

Küba Devlet Başkanı Canel, sosyal medya hesabı X üzerinden Filistin'e destek mesajı yayımladı. Paylaşımda "Küba, Filistin için sesini daima yükseltecek ve hiçbir zaman yaşananlara kayıtsız kalmayacak" ifadeleri yer aldı.

Küba Devlet Başkanı Miguel Diaz Canel, İsrail'in Gazze'de devam eden saldırılarına "sert" tepki göstererek, "Küba, Filistin için sesini daima yükseltecek ve hiçbir zaman yaşananlara kayıtsız kalmayacak." ifadelerini kullandı.

Canel, sosyal medya hesabı X'ten, "Terörist İsrail devletinin Gazze'de gerçekleştirdiği soykırım, tüm insanlık için utanç vesilesidir. Cezadan muaf olma ne zamana kadar sürecek, cinayetler ne zamana kadar serbestçe devam edecek? Küba, Filistin için sesini daima yükseltecek ve hiçbir zaman yaşananlara kayıtsız kalmayacak." paylaşımı yaptı.

Küba Devlet Başkanı Canel, İsrail saldırılarıyla harabeye dönen Gazze'nin fotoğrafını da takipçileriyle paylaştı.

Canel, 2 Aralık'ta Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Dubai kentindeki Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 28. Taraflar Konferansı'nda (COP28) İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına işaret ederek, "Buradan 2 bin kilometre kadar uzakta yani Gazze'de soykırım yaşandığını hatırlatmak istiyorum." demişti.

İRAN-KÜBA GÖRÜŞMESİ

İran lideri Ali Hamaney ile Küba Devlet Başkanı Miguel Mario Diaz-Canel, 4 Aralık'ta ikili ilişkiler ile Filistin’deki duruma ilişkin fikir alışverişinde bulundu.

İran liderinin resmi internet sitesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Hamaney, iki günlük ziyaret kapsamında Tahran'da bulunan Küba Devlet Başkanı Diaz-Canel ile bir araya geldi.

Hamaney ile Diaz-Canel görüşmede, ikili ilişkiler ile Filistin’deki durumu ele aldı.

"ABD VE BATI ZORBALIĞINA KARŞI.."

İran ile Küba'nın siyasi ve ekonomik kapasitelerine dikkati çeken Hamaney, bu kapasitelerin "ABD ve Batı zorbalığına karşı aynı pozisyonu paylaşan ülkeler" arasında bir koalisyon oluşturmak için kullanılması gerektiğini belirtti.

Hamaney, ekonomik iş birliğine odaklanan bu koalisyonun, Filistin meselesi gibi önemli küresel konularda ortak ve etkili bir pozisyon alabileceğini ifade etti.

Küba Devlet Başkanı'nın Filistin meselesi başta olmak üzere küresel konulardaki tutumu ile İran’ın tutumunun uyumlu olduğu değerlendirmesinde bulunan Hamaney, bilimsel iş birliği de dahil olmak üzere iki ülke arasındaki ilişkilerin çeşitli alanlarda daha fazla güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

 

Kaynak: AA