Füze denemeleriyle tepki çekmişti! Kraliçe Elizabeth'ten Kuzey Kore'ye tebrik mesajı...

İngiltere Kuzey Kore Kraliçe Elizabeth
Füze denemeleriyle tepki çekmişti! Kraliçe Elizabeth'ten Kuzey Kore'ye tebrik mesajı...

9 Eylül'de 73. kuruluş yıl dönümü kutlamaları kapsamında düzenlenen geçit töreninde, tehlikeli maddelere karşı koruyucu turuncu kıyafet giyen gaz maskeli askerlerin yürüyüş yaptığı görüntüler dikkat çekmişti. İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth Kuzey Kore'ye tebrik mesajı gönderdi.

Birleşik Krallık Kraliçesi II. Elizabeth, Kuzey Kore halkına ülke kuruluşunun 73. yıl dönümünde bir tebrik mesajı gönderdi. Buckingham Sarayı sözcüsü mesajın Kraliçe adına İngiltere Milletler Topluluğu ve Kalkınma Ofisi (FCDO) tarafından "daha önce yapıldığı gibi" gönderildiğini söyledi.

Buckingham Sarayı'ndan bunun dünyadaki tüm ulusal günlerde standart bir uygulama olduğu belirtilirken "Majesteleri, diğer Devlet Başkanları ile olan tüm ilişkilerinde FCDO'nun tavsiyesi üzerine hareket eder" dedi.

İngiltere FCDO sözcüsü, "Önceki yıllarda olduğu gibi, Kraliçe, DPRK halkına Ulusal Günleri vesilesiyle bir mesaj gönderdi." dedi.

Kuzey Kore devlet medyası KCNA, kutlamada "Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti (DPRK) Devlet İşleri Başkanı Kim Jong Un'un Büyük Birleşik Krallık Kraliçesi II. Elizabeth'ten bir tebrik mesajı aldığını" bildirmişti.

KCNA'ya göre, söz konusu mesajda "Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti halkı Ulusal Günlerini kutlarken, gelecek için iyi dileklerimi gönderiyorum." ifadesi yer aldı.

Füze denemeleriyle tepki çekmişti! Kraliçe Elizabeth'ten Kuzey Kore'ye tebrik mesajı... - Resim : 1

GAZ MASKELİ ASKERLER DİKKAT ÇEKMİŞTİ

Kuzey Kore'nin kuruluş yıl dönümü, her sene olduğu gibi Pyongyang'daki Kim Il-sung Meydanı'nda düzenlenen askeri geçit töreniyle kutlanmış, törende tehlikeli maddelere karşı koruyucu turuncu kıyafet giyen ve gaz maskeli askerlerin yürüyüşü dikkati çekmişti.

Gece yarısı düzenlenen törende, çok sayıda roketatar ve tank savar füzeleri taşıyan araçlar da dahil olmak üzere klasik silahlar sergilenmişti. Ekim 2020'de düzenlenen askeri geçit töreninde sergilenen balistik füzeler, bu törende yer almamıştı. 

Füze denemeleriyle tepki çekmişti! Kraliçe Elizabeth'ten Kuzey Kore'ye tebrik mesajı... - Resim : 2

BUGÜN YİNE FÜZE DENEMEDİ YAPARAK TEPKİ ÇEKTİLER

Kuzey Kore, 15 Eylül sabahı füze denemesi yaptı. Japonya Savunma Bakanlığı, Kuzey Kore'nin denediği tahmin edilen "balistik füzenin" Japonya'nın yetki alanlarına düşmediğini açıkladı.

Japonya Sahil Güvenliği, füzenin Japonya'nın münhasır ekonomik bölgesinin (MEB) dışına düşmüş olabileceğini aktardı. Associated Press'in (AP) Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı açıklamasına dayandırdığı habere göre, Kuzey Kore, füzeyi ülkenin doğu kıyılarına fırlattı.

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığının açıklamasında, Kore Yarımadası'nın doğu kıyılarına fırlatılan füzeye ilişkin detaylı bilgi verilmedi.

Füze denemesinin, ABD ve Güney Koreli diplomatların dün Tokyo'da gerçekleştirdiği "Kuzey Kore" konulu zirve sonrası yapılması dikkati çekti. Yonhap ajansı, Kuzey Kore kaynaklarına dayandırdığı haberde, bu ülkenin hafta sonu 1500 kilometre menzilli "yeni tip füze" denediğini kaydetmişti.

 

Kaynak: Haber Global TV

Kraliçe Elizabeth Kuzey Kore İngiltere