Kraliçe Elizabeth'ten dünyanın en uzun soluklu dizi setine ziyaret

İngiltere Kraliçe Elizabeth
Kraliçe Elizabeth'ten dünyanın en uzun soluklu dizi setine ziyaret

Dünyanın en uzun soluklu pembe dizisi 'Coronation Street'in dizi setinin bu kez üst düzey bir misafiri vardı. İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, seti ziyaret ederek dizinin ünlü oyuncu kadrosunu pandemiye rağmen çalışmayı sürdürmeyi başardıkları için tebrik etti

9 Aralık 1960'tan beri yayınlanmaya devam eden işçi sınıfının gündelik hayatını konu alan Coronation Street, 60. yılını kutlarken, Guinness Rekorlar kitabında en uzun süredir devam eden televizyon dizisi olarak kabul ediliyor. 

İngiltere'nin en uzun süre hüküm süren hükümdarı olan 95 yaşındaki Kraliçesi Elizabet de, dizinin ünlü Arnavut kaldırımlı caddesi ve Rovers Return pub'ını ziyaret etti. Kraliçe, geçen yıl Aralık ayında 60. yılına giren dizinin yıl dönümünü kutladı. Dizinin yapımcıları Kraliçeye çekimlerin koronavirüs kısıtlamalarıyla nasıl uyum göstererek çalıştıklarını anlattı.

Kraliçe Elizabeth'ten dünyanın en uzun soluklu dizi setine ziyaret - Resim : 1

Kraliçe, ilk bölümden beri romantizmiyle tanınan ve kadın izleyenlerin hayranlığını kazanan Ken Barlow karakterini canlandıran 89 yaşındaki Bill Roache'un da aralarında bulunduğu bir grup oyuncuyla sohbet etti. Kraliçe, Bill Roache'a "Diziye hala devam edebilmen gerçekten harika," derken, Roache diğer oyuncuların Kraliçe'nin bu yorumuna gülüşmesi üzerine "Hanımefendi, devam eden sizsiniz" diye karşılık verdi. 

Kraliçe anı olarak setten bir parke taşı aldı, ancak topuklu ayakkabılarla zor olabileceği için taşlarda yürümemesi konusunda uyarıldı. Kraliçe uyarıya, "Hayır, biliyorum, bana söylendi. Olmaması daha iyi" dedi.

Eşi Prens Philip'in Nisan ayında ölümünden bu yana resmi görevlerine yeniden başlayan Kraliçe, gelecek yıl hükümdarlığının 70. yılını kutlayacak. 

Kraliçe Elizabeth'ten dünyanın en uzun soluklu dizi setine ziyaret - Resim : 2

EN UZUN SOLUKLU DİZİ

İngiltere’nin kuzeyindeki Weatherfield adlı kurgusal bir kasabasa bir köşe başı dükkanı ve pub etrafında şekillenen dizi ilk olarak 7 Aralık 1960’da yayımlanmıştı. 

Yayımlanmaya başladığı dönemde yalnızca birkaç ay sürmesi beklenen dizi, gün geçtikçe daha popüler hala geldi. Dizi uzun zamandır Arnavut kaldırımlı sokakları ve nostaljik müziğiyle ITV’nin en sevilen yapımlarından biri. 

Kısaca "Corrie" olarak da bilinen dizi her ne kadar en uzun soluklu dizi unvanını elinde tutsa da BBC’nin 69 yıllık radyo programı The Archers’ın gerisinde kalıyor. 

Coronanation Street 1960’lardan bu yana Kanada’da da yayımlanıyor. 

Öte yandan koronavirüs pandemisi Coronation Street’in de Mart’tan Haziran’a kadar ertelenmesine neden olmuştu. Çekimler yeniden başladığındaysa karakterleri daha yakından gösterecek şekilde kamera hileleri kullanıldı. 

Kaynak: Haber Global TV

Coronation Street İngiltere Kraliçe Elizabeth