Kraliçe Elizabeth'in kuzeninin cinsel taciz davasında cezası belli oldu

İngiltere cinsel istismar
Kraliçe Elizabeth'in kuzeninin cinsel taciz davasında cezası belli oldu

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in kuzeni Simon Bowes Lyon'un ailesinin kuşaklar boyu kullandığı İskoçya'daki Glamis Kalesi'nde 26 yaşındaki davetliyi cinsel taciz davasında 10 ay hapis cezasına çarptırıldı

İngiltere Kraliçesi 2’nci Elizabeth ve ailesinin kuşaklar boyu kullandığı İskoçya’daki Glamis Kalesi’nde geçen yıl verilen bir davet sırasında cinsel saldırı olayı yaşanmış, Kraliçenin ikinci kuşaktan kuzeni olan 34 yaşındaki Simon Bowes Lyon, davetliler arasındaki 26 yaşındaki genç bir kadına cinsel saldırıda bulunmuştu. 

2019 yılında Birleşik Krallık'ın en gözde bekarları listesinde ilk 50'de gösterilen, babasından kalan 40 milyon sterlinlik mülkün bir kısmının da mirasçısı Simon Bowes-Lyon, olayın yaşandığı gün, konuklarına alkol tadımı, helikopter gezintisi, ava çıkma, kale turu gibi eğlenceli bir partiye ev sahipliği yapıyordu.

Genç kadın akşam yemeğinde Bowes-Lyon ile kimsenin konuşmadığını fark ettiğinde üzülüp, kendisiyle konuşmaya başladı, ardından Lyon kadını klasik arabalarını  göstermek için dışarı çıkardı.

Lyon davet sırasında yorulup kaledeki odalardan birinde uyumaya giden kadının yanına gizlice gidip 20 dakika boyunca cinsel saldırıda bulunmuş, kıyafetini çıkarmaya çalıştığı genç kadına kendisiyle cinsel ilişkiye girmesi için baskı yapmıştı. 

Dundee Şerif Mahkemesi, Kraliçe'nin soylu kuzenini 10 ay hapis cezasına çarptırırken, aynı zamanda adını cinsel istismar suçluları listesine aldı. 

SUÇUNU KABUL ETMİŞTİ

Saldırganın elinden güçlükle kurtulan genç kadın, malikaneden kaçarak polise şikayette bulunmuş, Simon Bowes Lyon, ilk duruşmada suçunu kabul etmişti. Odada kadını yatağa ittiğini ve duvara sıkıştırdığını kabul eden sanık, 20 dakikalık saldırı sırasında sarhoş olduğunu, ancak alkolün suçunun bir mazereti olamayacağını itiraf etmişti. 

KRALİYET'İN ZORLU SENESİ: ÇOCUK TACİZİ SKANDALINDA ADI GEÇEN PRENS ANDREW GÖREVLERİNİ BIRAKTI

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in, adı "cinsel istismar" iddialarıyla gündeme gelen 2. oğlu Prens Andrew, cinsel taciz suçundan hüküm giyen Amerikalı milyarder Jeffrey Epstein'in arkadaşıydı. ABD Başkanı Donald Trump ve eski ABD Başkanı Bill Clinton'ın da bir dönem arkadaşlık yaptığı Epstein, çocuklara cinsel istismarda bulunmak ve cinsel ilişki amaçlı insan kaçakçılığı yapmakla suçlanıyordu. Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Epstein, 10 Ağustos'ta New York'ta tutulduğu cezaevinde ölü bulundu, daha sonra Epstein'ın intihar ettiği açıklandı.

Epstein'ın kurbanlarından Virginia Giuffre, 17 yaşında olduğu 2001 yılında, daha sonra 2002 yılında New York'ta, Londra'da ve Epstein'ın ABD Virjin Adaları'ndaki özel mülkünde Prens Andrew'la cinsel ilişkiye zorlandığını söyledi. 

 

Kaynak: Haber Global TV

İngiltere Kraliçe 2. Elizabeth