Kraliçe Elizabeth'in kuzeninden tarihi kalede davetliye taciz

İngiltere
Kraliçe Elizabeth'in kuzeninden tarihi kalede davetliye taciz

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in kuzeni Simon Bowes Lyon, Glamis Kalesi'nde misafir olan bir kadına cinsel saldırıda bulunmaktan yargılanıyor. Kadının 20 dakikalık mücadeleyle elinden kurtulduğu Lyon, 5 yıl hapis cezasıyla karşı karşıya...

Savcılık iddianamesine göre, İngiltere Kraliçesi 2’nci Elizabeth ve ailesinin kuşaklar boyu kullandığı İskoçya’daki Glamis Kalesi’nde geçen yıl verilen bir davet sırasında cinsel saldırı olayı yaşandı.

Kraliçenin ikinci kuşaktan kuzeni olan 34 yaşındaki Simon Bowes Lyon, davetliler arasındaki genç bir kadına cinsel saldırıda bulundu. Lyon davet sırasında yorulup kaledeki odalardan birinde uyumaya giden 26 yaşındaki kadının yanına gizlice gidip 20 dakika boyunca cinsel saldırıda bulundu.

Lyon, cinsel tacizde bulunup kıyafetini çıkarmaya çalıştığı genç kadına kendisiyle cinsel ilişkiye girmesi için baskı yaptı.

SUÇUNU KABUL ETTİ 

Saldırganın elinden güçlükle kurtulan genç kadın, malikaneden kaçarak polise şikayette bulundu. Hakkında dava açılan ve beş yıl hapis cezasıyla karşı karşıya olan Simon Bowes Lyon, önceki gün yapılan duruşmada suçunu kabul etti.

"MAZERETİ OLAMAZ"

Odada kadını yatağa ittiğini ve duvara sıkıştırdığını kabul eden sanık, 20 dakikalık saldırı sırasında sarhoş olduğunu, ancak alkolün suçunun bir mazereti olamayacağını itiraf etti.

LİSTEYE ALINDI

Cinsel saldırısına maruz kalan kadından özür dileyen Lyon, duruşmada kefaletle serbest bırakılırken 'seks suçluları listesine' alındı. Karar duruşmasını bekleyen mağdur, sanığa en ağır cezanın verilmesini istiyor.

KRALİYET'İN ZORLU SENESİ: ÇOCUK TACİZİ SKANDALINDA ADI GEÇEN PRENS ANDREW GÖREVLERİNİ BIRAKTI

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in, adı "cinsel istismar" iddialarıyla gündeme gelen 2. oğlu Prens Andrew, cinsel taciz suçundan hüküm giyen Amerikalı milyarder Jeffrey Epstein'in arkadaşıydı. ABD Başkanı Donald Trump ve eski ABD Başkanı Bill Clinton'ın da bir dönem arkadaşlık yaptığı Epstein, çocuklara cinsel istismarda bulunmak ve cinsel ilişki amaçlı insan kaçakçılığı yapmakla suçlanıyordu. Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Epstein, 10 Ağustos'ta New York'ta tutulduğu cezaevinde ölü bulundu, daha sonra Epstein'ın intihar ettiği açıklandı.

Epstein'ın kurbanlarından Virginia Giuffre, 17 yaşında olduğu 2001 yılında, daha sonra 2002 yılında New York'ta, Londra'da ve Epstein'ın ABD Virjin Adaları'ndaki özel mülkünde Prens Andrew'la cinsel ilişkiye zorlandığını söyledi. 

PRENS RÖPORTAJ VEREREK YALANLADI

Prens Andrew "Böyle bir şey olmadı. Kesinlikle böyle bir şey olmadığını size söyleyebilirim. Bu hanımefendiyle görüştüğümü hatırlamıyorum, kesinlikle öyle bir şey yok" demişti. 

İddiaların sahibi Giuffre, olaya ilişkin verdiği ayrıntılı ifadelerde, '2001 yılında cinsel ilişkiye girdikleri gece dans etmeye gittiklerinde Prens Andrew'un çok terlediğini' söylemiş, Prens ise tıbbi olarak terlemesinin mümkün olmadığını ifade ederek, 'helikopter pilotu olarak görev aldığı Falkland Savaşı sırasında aşırı dozda adrenalin sonucu yaşadığı travmayla artık terlemediğini' anlatmıştı. 

KANIT FOTOĞRAFI HATIRLAMADIĞINI SÖYLEMİŞTİ

Prens Andrew'un Epstein'ın kız arkadaşının evinde elini Giuffre'nin beline dolarken görüldüğü 2001 tarihli Londra'da çekilen fotoğraf hakkında, "Bizim yaptığımız incelemeler sonucu, fotoğrafın sahte olup olmadığını kanıtlayamadık, çünkü bir fotoğrafın fotoğrafının fotoğrafı. O elin benim elim olup olmadığından da emin olamıyoruz. Bu fotoğrafla ilgili ne söyleyebileceğimi bilemiyorum" ifadelerini kullanmıştı. 

 

Kaynak: Haber Global TV

Kraliçe Elizabeth