Kraliçe 2. Elizabeth'in koronavirüs testi pozitif çıktı

Dünya haberleri İngiltere
Kraliçe 2. Elizabeth'in koronavirüs testi pozitif çıktı

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in koronavirüs (Covid-19)testi pozitif çıktı. Yapılan açıklamada hastalığın hafif seyrettiği belirtildi.

İngiltere Kraliçesi Elizabeth Covid-19'a yakalandığı açıklandı. Buckingham Sarayı'ndan yapılan açıklamada, Kraliçe Elizabeth'in soğuk algınlığı hafif semptomlar gösterdiği ve bugün yapılan testin pozitif çıktığı belirtildi.

95 yaşındaki Kraliçe Elizabeth'in Windsor'da doktor gözetiminde kalacağı ve önümüzdeki hafta bazı görevlerini buradan yerine getirmeye devam etmeyi planladığı bilgisi verildi.

İngiltere tahtının birinci sıradaki varisi olan 73 yaşındaki Prens Charles'ın 10 Şubat gününde ikinci defa koronavirüse yakalandığı açıklanmıştı. Prens Charles'ın eşi Cornwall Düşesi Camilla'nın da testi 14 Şubat günü pozitif çıkmıştı.

Reuters'a konuşan bir saray kaynağı ise Charles'ın hastalandığı anlaşılmadan birkaç gün önce annesiyle bir araya geldiğini söylemişti. 

JOHNSON’DAN KRALİÇE’YE GEÇMİŞ OLSUN MESAJI

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Covid-19 testi pozitif çıkan Kraliçe 2. Elizabeth’e geçmiş olsun dileklerini iletti. 

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Johnson, “Majesteleri Kraliçe'nin koronavirüs hastalığını hızlı bir şekilde atlatmasını ve iyi sağlığa hızlı bir şekilde dönmesini dilerken herkes adına konuştuğuma eminim” dedi.

 

İngiltere Kraliçesi Elizabeth koronavirüs testi