İlham Aliyev'den Türkiye ile müttefiklik mesajı

HABER MERKEZİ
İlham Aliyev Azerbaycan

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, "Yeni Bir Dünya Düzenine Doğru" adlı uluslararası forumda Türkiye ile ilgili mesajlar verdi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ADA Üniversitesi'nde düzenlenen "Yeni Bir Dünya Düzenine Doğru" adlı uluslararası forumda konuşma yaptı. 

Ali̇yev, Azerbaycan i̇le Türki̇ye'yi̇ strateji̇k müttefi̇k konumuna geti̇ren Şuşa Beyannamesi̇'ni̇ hatırlattı.

Aliyev, toplantıda Türkiye ile ilgili şu değerlendirmeleri yaptı:

"İlk kriz döneminde Azerbaycan, iki ülkenin (Türkiye ve İsrail) pozisyonlarını yakınlaştırmak için aktif rol oynadı. Bu misyonu ne reklam ettik ne de övündük. Sadece perde arkasında görevimizi yaptık. Kardeş ve müttefikimiz Türkiye ve dost İsrail ile ilişkilerin onarılması gerekiyordu. Türkiye ile müttefikiz, 2021’de Şuşa Beyannamesi’ni imzaladık. İsrail de bizim dost ülkemiz. Bu dostluk uzun yıllardır zor zamanlarda defalarca kendini gösterdi. Bu nedenle bu iki ülke arasında yaşanan her türlü anlaşmazlık bizi endişelendiriyor."