Kovid-19'a yakalanan Biden'dan sağlık durumuna ilişkin açıklama

koronavirüs ABD Joe Biden

Kovid-19 testi pozitif çıkan ABD Başkanı Joe Biden, sosyal medyadan yaptığı paylaşımla sağlığının iyi olduğunu ve çalışmalarına konutundan devam ettiğini duyurdu.

Yeni tip koronavirüs Kovi-19'a yakalanan ABD Başkanı Joe Biden, sağlık durumuna ilişkin sosyal medyadan açıklama yaptı. 

Kovid-19 olan ABD Başkanı Joe Biden, kamuoyuna sağlığıyla ilgili endişeler yansıması sebebiyle sosyal medya hesabından bugün mesaj yayınladı. Biden Mesajında “Millet, gidişatım harika. İlginiz için teşekkürler” dedi. Biden’ın doktoru ise Kovid-19 ilacı Paxlovid tavsiye ettiğini duyurdu.

Joe Biden mesajıyla birlikte masa başında fotoğrafını paylaşarak “Millet, gidişatım harika. İlginiz için teşekkürler. Az önce Senatör Casey, Kongre Üyesi Cartwright ve Belediye Başkanı Cognetti'yi (ve Scranton kuzenlerimi!) bugünkü etkinliğimizi kaçırdığım için üzüntülerimi iletmek üzere aradım. Çalışıyorum!” dedi.

BEYAZ SARAY SEKRETERİ

Biden’ın sağlığıyla ilgili bir diğer mesaj ise Beyaz Saray Basın Sekreteri Karine Jean-Pierre tarafından paylaşıldı. Jean-Pierre mesajında “Az önce Başkan Biden ile konuştum. Kendini iyi hissettiğini ve konutundan çalıştığını söyledi” ifadelerini kullandı.

BAŞKANIN DOKTORU

Bir diğer açıklama da Beyaz Saray kanalıyla Başkan Biden’ın doktorundan geldi. Dr. Kevin O’Connor Biden’ın sağlığı ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Başkan Biden’ın bu sabah yapılan rutin kontrollerinde sırasında antijen testinde Kovid-19 virüsüne rastlandığını ve bu durumun PCR testiyle teyit edildiğini belirtti. Dr O’Connor,  Biden’ın hafif belirtiler gösterdiğini, burun akıntısı, yorgunluk ve kuru öksürükten muzdarip olduğunu ifade etti.

O’Connor, Biden’a Paxlovid tavsiye ettiğini belirterek ilacın erken kullanımının durumun ağırlaşmasını engellediğinin altını çizdi.  

BİDEN TWİTTER'DAN YAYIMLADIĞI VİDEODA "İYİ OLACAĞIM" MESAJI VERDİ

Kovid-19'a yakalanan ABD Başkanı Joe Biden, Twitter'dan yayımladığı videoda belirtilerinin hafif olduğunu belirterek, "Umudunuzu kaybetmeyin, iyi olacağım." ifadesini kullandı.

Biden, bu sabah Kovid-19 testinin sonucunun pozitif çıkmasının ardından Beyaz Saray konutunun balkonundan çekilen videosunu Twitter üzerinden paylaştı.

Kendisinin iki doz Kovid-19 aşısını ve 2 doz destek aşısını olduğunu belirten Biden, "Belirtiler hafif. Endişelerinizi takdir ile karşılıyorum. Kendimi iyi hissediyorum. Yapacak çok iş var ve ben bunları yapmaya devam edeceğim. Umudunuzu kaybetmeyin, iyi olacağım." dedi.

BEYAZ SARAY KOVİD-19 DİREKTÖRÜ: BİDEN'IN HASTALIĞININ AĞIRLAŞMA RİSKİ OLDUKÇA DÜŞÜK

Beyaz Saray Sözcüsü Jean-Pierre, bu sabah yaptığı yazılı açıklamada, Biden'ın Kovid-19 testinin pozitif çıktığını ve hafif belirtiler gösterdiğini duyurmuştu.

Beyaz Saray Kovid-19 Direktörü Ashish Jha, Kovid-19'a yakalanan ABD Başkanı Joe Biden'ın aşılarının tam olduğunu belirterek, "Bu nedenle durumunun ağırlaşma riski oldukça düşük." dedi.

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre ve Jha, Biden'ın Kovid-19'a yakalanmasının ardından Beyaz Saray'da gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Jha, Biden ile bugün telefonda konuştuğunu ve sesinin gayet iyi geldiğini belirterek, "Başkan her iki aşısını da oldu ve 2 doz destek aşısını da yaptırdı, bu nedenle hastalığının ağırlaşma riski oldukça düşük." ifadesini kullandı.

Biden'ın şu anda hastaneye yatmayı gerektirecek bir durumda olmadığını belirten Jha, "Solunumu gayet iyi, oksijen seviyesi normal düzeyde." bilgisini paylaştı.

BEYAZ SARAY: "VİRÜSÜN NEREDEN BULAŞTIĞININ BİR ÖNEMİ YOK"

Sözcü Jean-Pierre, bir gazetecinin Biden'ın virüsü nereden kaptığına ilişkin sorusuna, "Bence bu hiç önemli değil. Önemli olan bizim bu duruma hazırlıklı olmamız." yanıtını verdi.

Biden'ın, Anayasa'nın 25. ek maddesi uyarınca görevlerini yardımcısı Kamala Harris'e devredip devretmeyeceğine ilişkin ise Jean-Pierre, "Biden'ın belirtileri şu anda çok hafif, İşini yapabiliyor ve Amerikan halkı için önemli olan bu." değerlendirmesinde bulundu.

 

Kaynak: DHA

koronavirüs ABD Joe Biden Kovid-19