Korsika parlamentosunda ana dil yasağı! Haber Global Dış Haber Müdürü Süheyla Demir aktardı

Dünya haberleri Fransa İlham Aliyev

Fransa'nın Korsika Adası'nda parlamentoda anadilde konuşma hakkı yasaklandı. Bundan böyle kamu kurumlarında sadece Fransızca konuşulacak. Karar, Fransa ile Korsika arasında gerilime yol açtı.  Fransa'da bulunan Haber Global Dış Haber Müdürü Süheyla Demir konuya ilişkin detayları aktardı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, "Ermeniler daha ne kadar topraklarımızda kalmaya devam edecek?" diye sormuş ve Karabağ'da Ermeni işgalini teşvik eden Fransa'ya, Marsilya ve Korsika üzerinden seslenmişti.

Aliyev, Fransa'ya verdiği Korsika mesajında "Eğer Fransa, Karabağ Bölgesi'nin kendi kaderini belirlemesini istiyorsa, onlara nüfusun neredeyse yarısının Ermeni olduğu Marsilya'yı versin. Korsika'ya bağımsızlık versinler, Basklara bağımsızlık versinler. Bunu talep etmeye ne hakları var? Bu suçlamaları derhal durdurmalılar. Azerbaycan'a saldırmayı ve itibarımızı sarsmaya çalışmaktan vazgeçmeliler" ifadelerini kullanmıştı.

MACRON ÖZERKLİK HAKKI SÖZÜNÜ TUTACAK MI?

Korsika dilinin yasaklanması kararı, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un yerel siyasetçilerle daha fazla özerklik için görüşmeler yaptığı bir dönemde geldi.

Peki Macron, özerklik hakkı sözünü tutacak mı, yoksa bunu koz olarak mı kullanıyor? Fransa'da bulunan Haber Global Dış Haber Müdürü Süheyla Demir konuya ilişkin detayları aktardı.

 

Kaynak: Haber Global TV

Fransa