Koronavirüse yakalanan Trump'a dünya liderlerinden destek mesajı yağdı

donald trump koronavirüs
Koronavirüse yakalanan Trump'a dünya liderlerinden destek mesajı yağdı

Koronavirüs testinde eşi Melania Trump ve kendisinin test sonucu pozitif çıkan ABD Başkanı Donald Trump'a dünya liderlerinden destek mesajı yağdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin gibi isimler geçmiş olsun dileklerinde bulundu

ABD Başkanı Trump, dün Twitter üzerinden yaptığı açıklamada kendisinin ve eşinin Kovid-19 testinin pozitif çıktığını duyurarak, "Karantina ve iyileşme sürecine hemen başlayacağız. Bu süreci beraberce atlatacağız." ifadelerini kullanırken, kendisine gelen destek mesajları için de "Herkese çok teşekkür ederim, desteğinizi unutmayacağım." yanıtı verdi.

Koronavirüse yakalanan Trump'a dünya liderlerinden destek mesajı yağdı - Resim : 1

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan mesajında "Koronavirüs testi pozitif çıkan Amerika Başkanı Donald Trump ve eşi Melania Trump'a acil şifalar diliyorum. Karantina sürecini sorunsuz atlatıp sağlıklarına en kısa zamanda kavuşmalarını gönülden diliyorum" ifadelerini kullandı.

Kremlin'in resmi Twitter hesabından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin adına ise, "Başkan Putin, koronavirüse yakalanan Trump ve First Lady'ye geçmiş olsun dileklerinde bulunduğu telgraf yolladı" açıklaması yapıldı. Putin telgrafta ABD’li mevkidaşı ve onunla birlikte koronavirüse yakalandığı belirtilen eşi Melania Trump’a en kısa zamanda iyileşmeleri yönündeki dileklerini ve gönülden desteklerini iletti. Putin ayrıca "Tabiatınızda olan yaşam enerjiniz, neşeli haliniz ve iyimserliğinizle bu tehlikeli virüsü yeneceğinizden eminim" ifadelerini kullandı.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testi pozitif çıkan ABD Başkanı Donald Trump'a geçmiş olsun mesajı yolladı. 

Kuzey Kore Merkezi Haber Ajansında (KCNA) yer alan haberde, Kuzey Kore lideri Kim'in, Kovid-19 testi pozitif çıkan Trump ve eşinin duygularını paylaştığı belirtilerek, "Liderimiz, iyileşmeleri için samimi temennilerde bulunmuş ve bu durumun üstesinden gelmelerini ümit etmiştir." ifadesi kullanıldı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da Twitter hesabından, "Milyonlarca İsrailli gibi, Sara ve ben de Başkan Trump ve eşi Melaniaa Trump'ı düşünüyor, dostlarımıza acil şifalar diliyoruz" dedi.

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, "Başkan Trump ve Melania Trump'ın tam ve süratli şekilde hastalığı atlatmasını diliyorum. Dünyayı saran koronavirüs pandemisine karşı hep birlikte savaşmalıyız" dedi.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau ise, "Sophie ve ben Trump ve eşi Melania'ya en iyi dileklerimizi gönderiyoruz. Umarız ikiniz de kısa sürede bu virüsü tamamıyla yenersiniz" ifadelerini kullandı.

ABD'nin eski başkanı Barack Obama da Trump çifti için yayınladığı mesajda, geçmiş olsun mesajı dileklerinde bulundu. Obama, Trump çiftinin hızlı bir şekilde ve tamamen iyileşmesini" diledi. 

Slovenya Başbakanı Janez Janša, "ABD'nin Slovenya'dan tüm dostları ve ben Trump ile First Lady Melania Trump'a acil şifalar diliyoruz" açıklamasında bulundu.

Zimbabve Cumhurbaşkanı Emmerson Mnangagwa, "Trump ve eşine en iyi dileklerimi yolluyor, koronavirüsü süratle atlatmalarını diliyorum" ifadelerini kullandı.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de ABD Başkanı Trump ve eşine en iyi dileklerini yollayarak acil şifalar diledi.

Hindistan Başbakanı Narendra Modi de, "Dostum Trump ve eşine acil şifalar ve sağlıklarına kavuşmalarını diliyorum" dedi.

ABD Senatörü Mitt Romney de, "Ann ve ben Başkan ile First Lady'ye geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Dualarımız onlar ve bu hastalığa yakalanan herkesle birlikte" dedi. 

 

Kaynak: Haber Global TV

Donald Trump koronavirüs