Koronavirüse karşı tüm dünya dayanışma içinde

koronavirüs
Koronavirüse karşı tüm dünya dayanışma içinde

İtalya'da koronavirüs nedeniyle hızla artan can kaybına karşı halk, balkonlarına çıkarak şarkı söyleyip birbirine moral vermişti. İtalya'yı 'İran Marşı' söyleyen İran izledi. Tüm dünyadan birbirlerine destek olmaya çalışan insan görüntüleri geliyor

İtalya'da aşama aşama sıkılaştırılan tedbirlerle tüm okullar kapatıldı;, seyahatler kısıtlandı, toplanma yasağı getirildi, spor etkinlikleri durduruldu, sinema, müze, tiyatrolar kapatıldı, bugüne kadar açık kalan mağazalar, restoranlar, barlar da kapatıldı. Yalnızca temel kamu hizmeti kategorisindeki eczane, süpermarket, banka, postane, fabrika gibi kurum ve işletmeler açık...

Ülke genelinde uygulanan karantina koşulları sebebiyle evlerine kapanan İtalyanlar, sosyal medyadan "Her şey iyi olacak (Tutto andra bene)" etiketiyle yapılan çağrılarla saat 18.00'de evlerinden müzikler açarak birbirlerine destek oluyor. Futbol maçlarında söyledikleri şarkıyı karantina günlerine uyarlayan Napoli halkı, 'Evde kalacağız. İnsanlar asla pes etmeyecek, hadi Napoli'ye gel' diyerek ritim tuttu. 

Koronavirüse karşı tüm dünya dayanışma içinde - Resim : 1

Grup halinde video konferans yöntemiyle yapılan spor ve yoga dersleriyle, evlerine kapanmış insanların yalnızlık hissinden biraz da olsa kurtulması amaçlanıyor. 

İnsanlar arasındaki dayanışma örneklerinden biri de, evlerinden çıkma imkanı olmayan ya da hastalık korkusuyla bundan çekinen yaşlı ve hastalara yönelik "alışverişinizi biz yapalım" mesajları. Birçok kentten, apartman girişlerine gençlerin "Bu binadaki yaşlı ve hastaların alışverişini biz yapabiliriz" şeklinde mesajlar astığı haberleri geliyor.

KARANTİNA ALTINDAKİ İTALYANLARDAN BİRBİRİNE MÜZİKLİ DESTEK

İRAN DA BİRBİRİNE MARŞLARLA DESTEK OLDU

İtalya'nın ardından en hızlı şekilde can kaybının yaşandığı İran'da da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle evlerinden çıkamayan vatandaşlar, balkon ve pencerelerden "Ey İran" marşını okuyarak birbirlerine destek olmaya çalışıyor.

Sosyal medyada yer alan görüntülerde, evlerinde mahsur kalan İranlıların, balkon ya da pencerelerinden 2. Dünya Savaşı yıllarında bestelenen "Ey İran" marşını okuduğu görüldü. Bu anı çekip sosyal medyada paylaşan kullanıcılar, birbirlerine dayanışma mesajları gönderdi. 

İRAN, İTALYA'NIN İZİNDE

BEYRUT'TA KARANTİNADA DOĞUM GÜNÜ KUTLAMASI 

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta yaşayan Badaro isimli bir kadın koronavirüs nedeniyle devam eden karantina uygulamasından dolayı doğum gününü evinin camından komşularıyla beraber kutladı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, Badaro'nun komşularının balkonlardan tencere ve tavalarla ritim tutarak doğum gününe eşlik ettiği görüldü. 

Koronavirüse karşı tüm dünya dayanışma içinde - Resim : 2

KARANTİNADA BAHÇEDEN BAHÇEYE PİNPON OYNADILAR

İspanya'da koronavirüs (Covid-19) nedeniyle karantinada olanlar, evlerinin bahçelerinden birbirleriyle pinpon oynadı. O anlara dair görüntüler ise sosyal medyada paylaşıldı.

Koronavirüse karşı tüm dünya dayanışma içinde - Resim : 3

İspanya'da koronavirüs nedeniyle olağanüstü hal ilan edilmesinin ardından karantinaya alınan kentlerden birinde insanlar, evlerinin bahçesine çıkarak pinpon oynadı. İnsanların evlerine kapanmasıyla başlayan karantina sürecinde eğlendikleri anlar ise kameralara yansıdı. Görüntülerde, iki kişinin bahçeleri birbirinden ayıran duvarın üzerinde pinpon oynadıkları görüldü.

Koronavirüse karşı tüm dünya dayanışma içinde - Resim : 4

BAE'DEN İTALYA'YA DAYANIŞMA

Birleşik Arap Emirlikleri, ağır korona virüsü krizini yaşayan İtalya'ya desteğini göstermek için Dubai'deki dünyanın en yüksek binası olan Burç Halife binasını İtalya bayrağının renkleriyle aydınlattı. İtalya'ya "Biz Seninleyiz" tarzında ifadeler de yayınlandı.





koronavirüs İtalya İran OHAL BAE sokağa çıkma yasağı karantina Tutto andra bene