'Koronavirüs'ün mikroskopla çekilen görüntüsü yayınlandı! İşte dünyayı korkutan virüs

Çin Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezi, koronavirüs salgınını kontrol altına alma çabaları çerçevesinde bilgi paylaşımı için virüsün fotoğrafını paylaştı.

Çin'de giderek yayılan koronavirüsün mikroskopla çekilen görüntüsü yayınlandı. Fotoğraf, Çin Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezi'nin internet sitesine koyuldu. Merkez'den yapılan açıklamada salgını kontrol altına alma çabaları çerçevesinde bilgi paylaşımı için virüsün fotoğrafının paylaşıldığı belirtildi.

'Koronavirüs'ün mikroskopla çekilen görüntüsü yayınlandı! İşte dünyayı korkutan virüs - Resim : 1

33 MİLYON KİŞİ KARANTİNA ALTINDA

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip Koronavirüs (2019-nCoV) salgınında 26 kişi hayatını kaybetti. Virüsün görüldüğü 10 kentte toplu ulaşım geçici olarak durduruldu. 10 kentte toplam 33 milyon insan karantina altına alındı.

Diğer yandan salgından etkilenen kişilerle temasa geçen kişilerden müşahade altına alınanların sayısı 8 bin 420’ye çıkarken, virüs taşıma durumları "şüpheli" olan kişilerin sayısı ise 1072 olarak açıklandı.

Hastaneler yetersiz kalırken, Çin Maliye Bakanlığı, Wuhan'daki salgınla mücadele için 1 milyar yuan (144 milyon dolar) tesis etti.

Ortaya çıktığı yerden dolayı "Wuhan virüsü" diye de adlandırılan yeni tip koronavirüs solunum, hapşırma ve öksürme durumlarında hava yoluyla bulaşıyor.

NCoV'in ilk belirtileri yüksek ateş, boğaz ağrısı, öksürük, nefes darlığı, solunumda zorluk ve ishal şeklinde ortaya çıkarken, ileri safhalarda zatürre ve böbrek yetmezliğine neden oluyor, nihayetinde ölümle sonuçlanabiliyor.

Yeni tip koronavirüs ilk olarak Hubey eyaletine bağlı Wuhan kentinde 12 Aralık'ta tespit edilmişti.

koronavirüs Çin