Kolombiya'da polis ve askeri tesislere eş zamanlı saldırı: Çok sayıda kişi hayatını kaybetti

Dünya haberleri polis Gündem haberleri
Kolombiya'da polis ve askeri tesislere eş zamanlı saldırı: Çok sayıda kişi hayatını kaybetti

Kolombiya'da Cauca idari yönetimine bağlı Corinto, Suarez ve Santander de Quilichao yerleşim yerlerinde eş zamanlı saldırılar gerçekleşti. Polis karakolları ve askeri üsler, bomba yüklü araçlarla ve patlayıcı maddelerle hedef alındı. Çok sayıda kişi hayatını kaybetti.

Kolombiya'nın Cauca idari bölgesinde, polis karakollarına ve askeri üslere bomba yüklü araçlarla eş zamanlı saldırı düzenlendiği ve çok sayıda kişinin öldüğü bildirildi.

Cauca'nın kuzeyindeki Buenos Aires, Corinto, Suarez ve Santander de Quilichao kasabalarında, polis karakolları ve askeri üsler bomba yüklü araçlarla ve patlayıcı maddelerle hedef alındı.

Cauca Valisi Elias Larrahondo Carabali yerel bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, aynı anda birçok saldırı düzenlendiğini belirtti.

Carabali "Saldırılardan hastane ve okullar da etkilendi. Henüz ölü ve yaralı sayısıyla ilgili elimizde net bir bilgi yok." ifadesini kullandı.

Bölgeye çok sayıda ambulans ve arama kurtarma ekibi sevk edildi.

Saldırılarda, çok sayıda ölü ve yaralı olduğu değerlendiriliyor.

Henüz kimsenin üstlenmediği saldırılara ilişkin geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

Saldırının, bölgede etkili olduğu bilinen eski Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri (FARC) mensuplarınca düzenlendiği düşünülüyor.

 

Kaynak: AA

kolombiya FARC bomba