Kızlarına yaptırım uygulanan Putin'den flaş hamle! Sevgilisini sildi

Rusya Ukrayna Rusya Ukrayna Savaşı Vladimir Putin
Kızlarına yaptırım uygulanan Putin'den flaş hamle! Sevgilisini sildi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kızlarına yaptırım uygulanacağının açıklanmasının ardından, Putin'in kız arkadaşı olduğu iddia edilen Alina Kabaeva'nın ismi yönettiği medya kuruluşu National Media Group'un künyesinden çıkarıldı.

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş devam ederken Batı’nın uyguladığı yaptırımlar da hız kazanmaya başladı… Putin’in kızlarına ABD’nin yaptırım uygulamasından sonra dikkat çekici bir hamle “Putin’in propaganda makinesi” olarak bilinen NMG isimli medya kuruluşundan geldi.

putin alina

National Media Group olarak bilinen kurumun yönetim kurulu başkanı olan 38 yaşındaki Alina Kabaeva’nın fotoğrafı ve genç kadın hakkındaki bilgiler internet sitesinden kaldırıldı. Putin’in sevgilisi olduğu iddia edilen Kabaeva’nın künyeden çıkarılmasının arkasında ise yaptırımlardan endişe etmesi gösterildi.

Şirkette görev aldığı için yılda 10 milyon dolar kazandığı tahmin edilen Kabaeva’nın yaptırımlardan korktuğu öne sürüldü. Hapiste olan Rus muhalif Alexei Navalni’nin Batı’ya “Kremlin’in medyasına yaptırım uygulayın” çağrısından sonra Kabaeva’nın kendisi hakkındaki bilgileri sildirdiği belirtildi.

putin segilis

Navalni, “Size National Media Group’u hatırlatmak istiyorum, Putin’in şahsen yönettiği ve yalanlarındaki aslan payının sahibi olan kurum Putin’in metresi Alina Kabaeva tarafından yönetiliyor” demişti.

NMG, Kabaeva’nın fotoğrafı ve bilgilerinin kaldırılmasıyla ilgili bir açıklama yapmadı. Kurumun internet sitesinde diğer yönetim kurulu üyeleri yer alıyor. Daha önce hiç medya ya da iş deneyimi olmayan Kabaeva, 2014’ten beri kurumu yönetiyor.

alina kabaeva

PUTİN'İN SEVGİLİSİ ALINA KABAEVA KİMDİR?

Putin’in kendinden 31 yaş küçük sevgilisi Kabaeva'nın emrinde bir Maybach limuzin filosu olduğu ve Moskova'daki seyahatlerinde üst düzey güvenlikler tarafından korunduğu biliniyor.

Kabaeva, 2 Olimpiyat madalyası, 14 Dünya Şampiyonası madalyası ve 25 Avrupa Şampiyonası madalyası ile ritmik jimnastik tarihinin en madalyalı jimnastikçilerinden biri olarak tanınıyor.  Sporu bıraktıktan sonra siyasete atılan Kabayeva, Putin’in partisinden milletvekili seçilmişti.

Birçok Rus, Putin'in iki yetişkin kızının annesi olan 62 yaşındaki eski First Lady Lyudmila ile evliliğinin dağılmasının nedeni olarak Kabaeva'yı görmüştü.

Putin'in iyi ilişkiler sürdürdüğü komşu ülke Belarus'un lideri Alexander Lukashenko, Putin'in boşanma kararının Kabaeva'nın ‘cumhurbaşkanına baskı yapması' nedeniyle çıktığını ima etmişti.

 

Kaynak: Diğer

Rusya Vladimir Putin urkayna Rusya haberleri Alina Kabaeva