Kız kardeşini savaş tanrıçasına kurban edip kafasını kesti

Kız kardeşini savaş tanrıçasına kurban edip kafasını kesti

Hindistan'da bir kişiyi kurban ettiği için hapse atıldıktan sonra kefaletle serbest bırakılan adam, 12 yaşındaki kız kardeşini Hindu savaş tanrıçası Durga'yı yatıştırmak için öldürdüğü gerekçesiyle tutuklandı.

Odisha eyaletindeki polis yetkilileri, Subhoban Rana adlı adamın küçük bir çocuğu kurban edip hapse atıldıktan sonra kefaletle serbest bırakılmasından sadece günler sonra kız kardeşi Janani'yi de tanrıça Durga'yı hoşnut etmek için öldürdüğünü söyledi.

28 yaşındaki erkek kardeşiyle 24 Aralık'ta evden ayrılan ve bir daha dönmeyen Janani'nin ailesi karakola giderek kayıp kişi bildiriminde bulunsa da, köylüler erkek kardeşten şüphelendi.

Balangir bölgesi polis amiri Madkar Sandeep Sampat, "Adam suçunu itiraf ettikten sonra onu tutukladık ve ekibimizi ormana götürdük, kızın başsız bedenini ormanda bulduk" dedi. 

Sampat, Rana'nın Ekim 2018'de Kunja adlı bir kişiyle Kunja'nın 9 yaşındaki kuzenini kurban ettikleri gerekçesiyle tutuklandığı bilgisini verdi.

Baba Musuru, Rana'nın cinayetten dolayı oğluna ağır ceza verilmesini istediği belirtildi. Polis kız çocuğunun ölümünün kesin nedenini ortaya çıkarmak için soruşturma yürütüyor.

Durga, Hinduizm'de genellikle çok sayıdaki koluyla silahlar taşıyan, kaplan ya da aslana binerken tasvir edilen ve barışı tehdit eden şeytani güçlerle mücadele eden bir savaş tanrıçası olarak tanınıyor.

Hindistan