Karşılıklı uçuşların 1 yıl sonra başladığı Yeni Zelanda ve Avusturalya'da korkulan oldu

Avustralya Yeni Zelanda koronavirüs
Karşılıklı uçuşların 1 yıl sonra başladığı Yeni Zelanda ve Avusturalya'da korkulan oldu

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle birçok ülke gibi Avustralya ve Yeni Zelanda karşılıklı uçuşları durdurmuş, yapılan ilk uçuş sırasında havaalanında duygusal görüntüler yaşanmıştı, ancak kötü bir haber geldi, Auckland Havalimanı'nda bir çalışanın koronavirüs testi pozitif çıktı.

Dünya genelinde artan koronavirüs salgınında pek çok ülke karşılıklı olarak uçuşları durdurmuştu. Geçtiğimiz yıl Mart ayından bu yana uçuşların durdurulduğu Yeni Zelanda ve Avusturalya arasındaki uçuşlar seyahat balonu yöntemi ile geçtiğimiz gün yeniden başladı.

DUYGUSAL ANLAR YAŞANMIŞTI

Karşılıklı uçuşların, normal hayata dönüşü noktasında önemli olduğu değerlendirilirken Avusturalya’nın Sydney kentinden kalkan uçak Yeni Zelanda'nın Auckland kentine iniş yaptı. Uçaktan inenlerin yakınları birbirine sarılarak bu anları kutlarken, herkesi umutlandıran olayın ardından kötü haber geldi.

Seyahat balonunun başlamasından bir gün sonra Yeni Zelanda'daki Auckland Havalimanı'nda bir çalışanın koronavirüs testi pozitif çıktı. Olayın açıklanmasının ardından Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, açılış olduğunda vakaların da olacağını bildiklerini ifade ederek, "Bunun, seyahatimizin bir parçası olduğunu kabul ediyoruz, Avusturalya’nın da bunu kabul ettiğini düşünüyorum" dedi. Ardern, tespit edilen vakanın seyahat balonu yöntemiyle bağlantılı olmadığını düşündüklerini söyledi.

Öte yandan koronavirüs testi pozitif çıkan havalimanı çalışanına daha önce koronavirüs aşısının ilk dozu yapıldığı bildirildi. Virüse yakalanan çalışanın yüksek riskli ülkelerden gelen bazı uçakları temizlediği kaydedildi.

Havayolu şirketleri, Mayıs ayının sonuna haftalık kadar uçuş sayısının 180’e kadar çıkarılmasının planlandığını duyurdu. Bu sayı, pandemi öncesi sürecin yüzde 70’ine denk geliyor.

İKİ ÜLKE VİRÜSÜ KONTROL ALTINA ALDI

Yeni Zelanda’da son açıklanan verilere göre, salgının başından bu yana tespit edilen vaka sayısı 2 bin 596 olarak açıklanırken, 26 kişi de virüsten yaşamını yitirdi. Ülkedeki aktif vaka sayısı 102 olarak açıklandı.

Öte yandan Avustralya’da toplam vaka sayısının 29 bin 531 olduğu, 910 kişinin virüsten hayatını kaybettiği ve aktif vaka sayısının 2 bin 184 olduğu bildirildi.

Kaynak: İHA

Avustralya Yeni Zelanda koronavirüs