Karabağ'da duygulandıran kardeşlik gösterisi! Azerbaycan Ordusu Hankendi'ye Türk Bayrağı ile girdi

Azerbaycan Dünya haberleri

Karabağ'ı yasadışı Ermeni silahlı güçlerinden 1 günde temizleyen Azerbaycan, geride bırakılan silahları topluyor ve askeri mevzileri imha ediyor. Bölgeyi kendi rızalarıyla terk etmek isteyen sivillere de güvenli çıkış imkânı sağlanıyor. Öte yandan BM'nin Karabağ'a heyet göndermesine izin verildi.

Antiterör operasyonuyla, Karabağ'ı yasa dışı Ermeni güçlerinden temizleyen Azerbaycan, Türkiye ile kardeşliğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Azerbaycan ordusuna ait konvoy, Hankendi'ye Türk Bayrağı'yla girdi. Azerbaycan, tarihinin en acı sayfasını tarih yazarak kapattı. Karabağ'daki 30 yıllık sözde devlet yapılanması, 24 saatten kısa süren antiterör operasyonuyla son buldu...

Hocavend bölgesinde çok sayıda mühimmat ele geçirildi. Azerbaycan ordusu yasa dışı Ermeni güçlerin istihkam noktalarını tespit edip, hepsini bir bir imha ediyor.

Azerbaycan, eşit vatandaşlık ve entegrasyon vaat ettiği Karabağ sakini Ermenileri, yaşadıkları yerleri terk etmemeye çağırıyor. Buna rağmen Ermenistan'a gitmek isteyenlere, güvenli çıkış imkânı sağlanıyor.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan tek bir kanıt olmadığı halde Karabağ'da etnik temizlik yapıldığı yalanını dile getirdi. Paşinyan'ı sadece Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı yalanlamadı. Bölgeyi terk eden Ermeni siviller de Fransız basınına yaptıkları açıklamalarda, Ermeni yetkililer tarafından göçe zorlandıklarını itiraf etti.

Şimdi Birleşmiş Milletler heyetinin Karabağ'ı ziyaret etmesi bekleniyor. Azerbaycan örgütün talebini kabul etti, mutabakata varıldı. Karabağ Ermeni işgali altındayken bölgeye bir kez bile ayak basamayan BM, şimdi incelemelerde bulunmak üzere heyet gönderecek.

Kaynak: Haber Global TV

Karabağ Azerbaycan Türk bayrağı