Kanserli çocukların umudu: Azerbaycanlı Elena

Azerbaycan ABD Dünya haberleri

8 yaşında yakalandığı kanseri yenen Azerbaycanlı Elena Koenig, kurduğu vakıf aracılığıyla yüzlerce çocuğa yardım ediyor. Amerika Birleşik Devletleri merkezli ünlü People dergisi, 14 yaşındaki Elena'nın mücadelesini haberleştirerek, başarısını milyonlara duyurdu.

Adi Elena, henüz 14 yaşında. Ama başardıkları yaşının çok ötesinde...

Azerbaycanlı Elena Koenig'e henüz 8 yaşındayken kemik kanseri tanısı koyulmuştu. Tedavisi tam 1,5 yıl sürdü. Sonunda sağlığına kavuşmayı başardı. Ancak bununla yetinmedi. Onun yaşadıklarını yaşayan çocuklara umut olmak için harekete geçti. 2020 yılında kendi adını taşıyan Elena Koenig çocuk kanser vakfını kurdu. Çok sayıda çocuğa yardımcı oldu. Azerbaycanlı Deniz onlardan biri...

Elena'nın vakfı ABD'de büyük ses getirdi. Son olarak yüz milyonlarca kişiye ulaşan People dergisi Elena'nın çalışmaları için özel haber yaptı. Rus işgaline karşı direnen Ukrayna'da kanser hastası 3 yaşındaki Mark Negodiuk'un yardımına koşmasını okuyucularına duyurdu.

Kanserli çocukların umudu: Azerbaycanlı Elena - Resim : 1

Yardım ettiği çocuklar Elena için artık aileden biri gibi... Ukraynalı Negodiuk ailesi bayram kutlamaları ve oğulları Mark'ın doğum günü gibi etkinlikleri Elena ve ailesinin New York'taki dairesinde kutladı...

Elena bugüne kadar kanserli çocukların tedavisinde kullanılan ilaçlar için daha fazla fon ayrılması, toksik olmayan ilaçların geliştirilmesi gibi konularda önemli isimlerin desteğini aldı.
Kendisi gibi kanserle mücadele eden çocuklara böyle seslenmişti:

"Ben kanseri yendiysem siz de yenebilirsiniz."

Kaynak: Haber Global TV

ABD