Kadirov'un oğulları Ukrayna'da: Babalarına ‘esir asker’ hediye ettiler!

Ukrayna Ramazan Kadirov Rusya
Kadirov'un oğulları Ukrayna'da: Babalarına ‘esir asker’ hediye ettiler!

Çeçen lider Ramazan Kadirov'un 14, 15 ile 16 yaşındaki oğullarının Ukrayna'da olduğu ve babalarına savaş esirlerini getirdikleri görüntüler dünyada gündem oldu.

Rusya’nın 24 Şubat’ta başlayan Ukrayna işgali devam ederken sık sık yaptığı açıklamalarla gündem olan Çeçen lider Ramzan Kadirov’un cepheye gönderdiği çocukları uluslararası kamuoyunda tartışma yarattı.

14 yaşındaki Adem, 15 yaşındaki Eli ve 16 yaşındaki Ahmet isimli çocuklarını Ukrayna’ya göndererek büyük bir tartışmanın da fitilini ateşleyen Kadirov, dün kişisel sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Kadirov'un oğulları Ukrayna'da: Babalarına ‘esir asker’ hediye ettiler! - Resim : 1Kadirov’un çocukları (güneş gözlüklü olanlar) böyle görüntülendi.

Kişisel Telegram hesabından çocuklarının videosunu paylaşan Kadirov, üç çocuğunun savaş esirlerini yakaladığı anları gözler önüne serdi. Kadirov’un savaştan dönen çocuklarının görüntülerini paylaştığı görülürken, yanlarında da savaş ganimeti olarak bazı esirlerin getirildiği de ortaya çıktı.

Kadirov'un oğulları Ukrayna'da: Babalarına ‘esir asker’ hediye ettiler! - Resim : 2

Videoda kafalarında çuval geçirilmiş savaş esirlerinin “savaş ganimeti” olarak babalarına hediye edildiği belirtildi.

Kadirov'un oğulları Ukrayna'da: Babalarına ‘esir asker’ hediye ettiler! - Resim : 3

Ekim ayının başında çocuklarını savaşa yollayan Kadirov’un çocukları en son Mariupol’da görüntülenmişti. Savaşta esir düşen askerlerin kim olduğuna dair ise bir açıklama yapılmadı.

Kaynak: Haber Global TV

Ramazan Kadirov ukrayna Rusya