Kabil'de doğum hastanesine saldırı: Yeni doğan bebekler, hamile kadınlar hayatını kaybetti

Kabil'de doğum hastanesine saldırı: Yeni doğan bebekler, hamile kadınlar hayatını kaybetti

Afganistan'ın başkenti Kabil'in Daşt-i Barçi bölgesinde Sınır Tanımayan Doktorlar örgütünün faaliyet gösterdiği hastaneye Salı günü düzenlenen saldırıda iki anne doğum yaparken vuruldu, bir anne bebeğini kuvöze kapanarak kurtardı

Afganistan'ın başkenti Kabil'in Daşt-i Barçi bölgesinde Sınır Tanımayan Doktorlar örgütünün faaliyet gösterdiği hastaneye Salı günü sabah saatlerinde düzenlenen silahlı ve bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 24'e yükseldi.

Afganistan Sağlık Bakanı Yardımcısı Vahid Mecruh, hayatını kaybedenler arasında yeni doğan bebek ve doğum yapmak için hastaneye gelen hamile kadınların bulunduğunu ifade etti. 

Saldırı 18 bebeği annesiz bıraktı. Afgan yetkililere göre iki anne ve bebekleri doğum sırasında vurularak hayatlarını kaybetti. Hayatını kaybedenler arasında hamile kadınlar, yeni doğum yapmış anneler, iki bebek, hemşireler, ebeler ve bir polis memuru da var.

Saldırının ortasında doğum yapan bir anne ve bebeği kurtulurken, yan odada bebeğini kurtarmak için kuvözün üzerine kapanan bir anne yaşamını yitirdi. Bebeğin yara almadığı ve durumunun iyi olduğu belirtiliyor. Saldırının hemen sonrasındaki kargaşa ortamında aileler uzun süre bebeklerini aradı.

Saldırıdan sonra hastaneye giden Afganistan Sağlık Bakan Yardımcısı Vahid Mecruh, "Hâlâ şok içindeyim. Öldürülmüş insanlar görmeye alıştık ama bir annenin doğum yaparken öldürüldüğünü görmek başka bir şey" dedi.

Mecruh, saldırının düzenlendiği hastanenin yeni doğan ünitesinin kullanılamaz hale geldiğini kaydetti.

Saldırıyı Cumhurbaşkanı Eşref Gani ve siyasi liderler kınadı.

Afganistan Kabil saldırı haberler Haber Global