Kabil'de art arda patlama! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Afganistan
Kabil'de art arda patlama! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Afganistan'ın başkenti Kabil'de altıncı patlama meydana geldi. Taliban, bu patlamaların ABD güçlerinin kendi ekipmanlarını imha işlemi olduğunu açıkladı. Öte yandan patlamalarda 12 ABD askerini hayatını kaybetti.

Taliban'ın işgal ettiği Afganistan'da bugün Kabil Havalimanı yakınlarında 2 ayrı patlama yaşanmıştı. Patlamanın hemen ardından Milli Savunma Bakanlığı tarafından açıklama yapıldı ve bölgedeki duruma ilişkin bilgi verildi. Açıklamada, "Kabil Havaalanı dışında iki patlama olmuştur. Birliğimizde herhangi bir hasar, zayiat yoktur" denildi.

PENTAGON'DAN PEŞ PEŞE AÇIKLAMALAR GELDİ

MSB'nin hemen ardından Pentagon tarafından da peş peşe açıklamalar geldi. Pentagon Sözcüsü Kirby, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Kabil Havalimanının dışında bir patlama olduğunu teyit edebiliriz. Şu anda kayıp olup olmadığı bilinmiyor. Elimizden geldiğince ek bilgi vermeye çalışacağız" dedi.

HAYATINI KAYBEDEN ABD ASKERİ SAYISI YÜKSELDİ

ABD basını, bombalı saldırılarda 4 ABD askerinin hayatını kaybettiğini belirtmişti. Saldırılarda hayatını kaybeden ABD askerlerinin sayısı 12'ye yükseldi.

ABD’li yetkililer, hayatını kaybedenlerin 11’inin deniz piyadesi, 1'inin donanma doktoru olduğunu aktardı. Pentagon da patlamalarda 12 ABD askerinin hayatını kaybettiğini doğrularken, 15 askerin yaralandığını belirtti. 

Pentagon ayrıca Afganistan’ın başkenti Kabil’de düzenlenen bombalı saldırıların arkasında terör örgütü DEAŞ’ın olduğu ihtimali üzerinde duruyor.

SALDIRIYI DEAŞ ÜSTLENDİ

Afganistan’ın başkenti Kabil’de düzenlenen bombalı saldırı sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan terör örgütü DEAŞ üstlendi.

6'INCI PATLAMA MEYDANA GELDİ

Kabil'deki terör saldırılarının ardından havaalanına yakın bölgelerden 4 patlama sesi daha geldi. Bunlardan en şiddetli patlama 6'ncısında hissedildi.

Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, bombalı terör saldırıları dışındaki patlamalar için, "ABD güçlerinin havaalanı içinde kendi ekipmanlarını imha ettiğini" duyurdu. 

TALİBAN'DAN PATLAMAYA İLİŞKİN AÇIKLAMA GELDİ: 25 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Bölgede yayın yapan yerel kaynakların geçtiği bilgilere göre saldırıda ölenlerin de olduğu aktarıldı. Öte yandan patlamaya ilişkin Taliban tarafından da bir açıklama yapıldı. Açıklamada, aralarında Taliban üyelerinin ve çocukların da bulunduğu 25 kişinin öldüğü bildirildi. ABD'li yetkililer ise ölenlerin sayısının artabileceğini aktardı.

İNGİLİZ MEDYASI ÖLÜ SAYISININ 60'A YÜKSELDİĞİNİ DUYURDU

İngiliz medyasının geçtiği son dakika haberine göre patlama sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 60'a, yaralananların sayısı ise 140'a yükseldi.

ABD DIŞİLERİ BAKANLIĞI: HAVALİMANI KAPILARINDAN UZAK DURUN

ABD Dışişleri Bakanlığı'na bağlı Seyahat Departmanı, Afganistan'ın başkenti Kabil Havalimanı'nın yakınlarında meydana gelen patlamaya ilişkin uyarı yayınladı. ABD Seyahat Departmanı tarafından yayınlanan uyarıda, "Havalimanında büyük bir patlama oldu ve silah sesleri duyulduğu bildirildi. ABD vatandaşları havalimanına seyahat etmekten kaçınmalı ve havalimanı kapılarından uzak durmalıdır. Havalimanı kapılarında bulunlar ise derhal oradan uzaklaşmalıdır" denildi. Ayrıca birçok ülkenin yetkilileri de vatandaşlarını bölgeden uzaklaşması için uyardı.

Kaynak: İHA

son dakika son dakika haber Afganistan son dakika haberler