Japonya'da 'Twitter katili' olarak bilinen seri katile idam cezası

Twitter
Japonya'da 'Twitter katili' olarak bilinen seri katile idam cezası

Sosyal medya platformu Twitter'da intihar etmek isteyen 8 kadınla iletişime geçerek önce tecavüz edip sonra öldüren ve bu sebeple 'Twitter Katili' olarak adlandırılan Takahiro Shiraishi (30), yargılandığı mahkemede ölüm cezasına çarptırıldı.

Japonya’da sosyal medya platformu Twitter’da tanıştığı intihara meyilli kadınlara önce cinsel saldırıda bulunup daha sonra da öldüren Takahiro Shiraishi’nin yargılandığı davada karar verildi. Mahkeme 8 kadını ve kadınlardan birinin erkek arkadaşını öldüren Shiraishi’ye idam cezası verdi.

Polis, ‘Twitter katili’ olarak bilinen Shiraishi’yi, evinde dokuz insan kafası ve 240 kemik bulunmasının ardından, 2017 yılında gözaltına almıştı. Shiraishi'nin intihara meyilli kurbanlarına Twitter üzerinden yaklaşarak onların intihar isteklerinde yardımcı olmayı teklif ettiği, tuzağına düşürdüğü kadınlara tecavüz ettikten sonra öldürdüğü ortaya çıkmıştı. Shiraishi’nin 9 kurbanı arasında cinsel saldırıda bulunduğu kadınlardan birinin erkek arkadaşı da yer alıyordu.

İntihara meyilli kadınları evine çekmek için Twitter'ı kullanan 30 yaşındaki Shiraishi, iki farklı hesap kullandı. Hesapların birinde kendisini intihara meyilli kadınlara ölmelerinde yardımcı olabilecek bir 'intihar gurusu' olarak tanıtan Shiraishi, diğer hesabında ise kendini karşılıklı intihar anlaşmasına girebileceği kimsesiz birisi olarak tanıttı. Dava bu sebeple intiharın internet ortamında nasıl konu olduğuna yönelik de tartışmaları başlattı.

Shiraishi, söz konusu cinayetleri Ağustos 2017'den Ekim 2017'ye kadarki süreçte işledi. Öldürülen insanların sekizi 15-26 yaş kız çocukları ve kadınlardı. Öldürülen tek erkek ise ortadan kaybolan kadınlardan birinin tanıdığıydı ve Shiraishi onu da kendisinden şüphelenince öldürdü.

Shiraishi'nin avukatları kadınların öldürülmeleri için rıza gösterdiği ve bu sebeple de sanığın suçlamalarının azaltılması gerektiğini savunmuşlardı.

"YAKALANDIĞIM İÇİN ÜZGÜNÜM"

Son duruşmada çokça zaman geçirdiği kişileri öldürdüğü için üzgün olduğunu belirten Shiraishi bu kişilerin ailelerinden de özür diledi. Shiraishi, diğer kişiler için ise pişman olmadığını belirterek, "Sadece yakalandığım ve başarısız olduğum için üzgünüm. Tutuklanmasaydım, hiçbir şeyden pişman olmayacaktım" dedi.

Baş yargıç Naokuni Yano, Salı günü verdiği kararda "kurbanların hiçbirinin öldürülmeyi kabul etmediğini" belirtti.

Yano, sanığı tüm suçlamalarda sorumlu buldu ve ölüm cezasına çarptırdı.

 

Kaynak: DHA